Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

Κουρδική Περιφέρεια: Στρατιωτική μονάδα της Εσθονίας θα σταθμεύσει στο Ερμπίλ

Το υπουργείο Άμυνας της Εσθονίας ανακοίνωσε αυτόν τον μήνα ότι στρατιωτικό απόσπασμα θα αναπτυχθεί στην πρωτεύουσα της Κουρδικής Περιφέρειας του Ιράκ, Ερμπίλ, ως μέρος του Διεθνούς Συνασπισμού κατά του ISIS.

Η μονάδα θα αναλάβει τα καθήκοντα «προστασίας στρατιωτικών βάσεων, προστασίας υψηλόβαθμων προσωπικοτήτων με ταχεία ανταπόκριση και επέμβαση».

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Εσθονίας, ανακοινώθηκε ότι η μονάδα αποτελείται από 110 στρατιώτες και αποτελεί μέρος ενός τάγματος των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων πεζικού της χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εν λόγω μονάδα θα αναπτυχθεί στη θέση της ολλανδικής δύναμης και θα παραμείνει στο Ερμπίλ για έξι μήνες.

Ο αρχηγός του επιτελείου της Εσθονίας Μάρτιν Χέρεμ δήλωσε ότι η συμμετοχή των στρατευμάτων του σε ξένες επιχειρήσεις θα παίξει ισχυρό ρόλο στη βελτίωση της ικανότητας της Εσθονίας να συνεργάζεται με τους συμμάχους της.

Αποφασίστηκε ότι το εσθονικό απόσπασμα θα σταθμεύσει στη συμμαχική βάση στο διεθνές αεροδρόμιο του Ερμπίλ, γράφει η Basnews.--

The Hellenic Information Team

© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου