Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

24 Απριλίου 2004: Το βροντερό ΟΧΙ που έσωσε την Κύπρο

Συμπληρώθηκαν 19 χρόνια από τότε που ο Κυπριακός λαός απέρριψε με βροντερό ΟΧΙ την διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, την νομιμοποίηση της τουρκικής εισβολής του 1974, την περιφρόνηση του Κοινοτικού κεκτημένου και την θυσία της μαρτυρικής Κύπρου στις ορέξεις και τα συμφέροντα Τουρκίας και Αγγλίας.

Η Τουρκία με το σχέδιο Ανάν εξασφάλιζε μέσω των Κυπρίων αχυράνθρωπων τύπου Τατάρ, την εκ περιτροπής Προεδρία της δήθεν «ενωμένης» Κύπρου, την κατά 50% αντιπροσώπευση στην (Άνω) Βουλή και ένα σωρό άλλα «προνόμια». Η Αγγλία αποκτούσε στις βάσεις της επίσημα, πλήρη κυριότητα επί κυπριακού εδάφους, FIR ακόμα και ΑΟΖ!

Ευτυχώς ο Κυπριακός λαός απέρριψε με συντριπτικό ποσοστό 76% το ξεπούλημα της πατρίδας του, το οποίο επιχειρήθηκε με το σχέδιο Ανάν. Ακόμα και οι Κύπριοι μουσουλμάνοι στο κατεχόμενο τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας ουσιαστικά απέρριψαν το σχέδιο Ανάν, αφού από το ποσοστό 65% της κατεχόμενης Κύπρου που ψήφισε υπέρ, το συντριπτικό ποσοστό ήταν έποικοι που εστάλησαν από την Τουρκία, ενώ η πλειοψηφία των Κύπριων μουσουλμάνων απέρριψε την κατοχή της πατρίδας τους από την Τουρκία.

Αξίζει τον κόπο να θυμηθούμε το ιστορικό διάγγελμα του τότε Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, πριν από το δημοψήφισμα της 24ης Φεβρουαρίου 2023:

«Ελληνικέ κυπριακέ λαέ, στη ζυγαριά του “ΝΑΙ” και του “ΟΧΙ”, πολύ βαρύτερες και πολύ πιο επαχθείς θα είναι οι συνέπειες του “ΝΑΙ”. Σε καλώ να απορρίψεις το Σχέδιο Ανάν. Σε καλώ να πεις στις 24 του Απρίλη ένα δυνατό “ΟΧΙ”. Σε καλώ να υπερασπιστείς το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την ιστορία σου.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην Ιστορία, στο παρόν και το μέλλον της Κύπρου και του λαού μας, σε καλώ να μην υποθηκεύσεις το μέλλον στην πολιτική βούληση της Τουρκίας. Να προασπιστείς την Κυπριακή Δημοκρατία, λέγοντας “ΟΧΙ” στη κατάλυσή της… Παρέλαβα κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο.

Δεν θα παραδώσω “κοινότητα” χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα… Να συστρατευτείς για μια νέα πιο ελπιδοφόρα πορεία επανένωσης της πατρίδας μας μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Καλή Ανάσταση σε όλους

Με την ευκαιρία συμπλήρωσης 19 χρόνων από το ιστορικό ΟΧΙ του Κυπριακού λαού, το Σωματείο «Αδούλωτη Κερύνεια» (ιδρύθηκε στη Λευκωσία το 1974, αμέσως μετά από την Τουρκική εισβολή και την προσφυγοποίηση που ακολούθησε) εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Στη λύση ΔΔΟ που αποτελούσε και αποτελεί το προπέτασμα καπνού για τον αφελληνισμό, τον εκτουρκισμό και την ισλαμοποίηση ολόκληρης της ελληνικότατης για αιώνες Κύπρου μας είπε, ΟΧΙ,  ο Κυπριακός Λαός  στις 24 Απριλίου 2004.

Το ΟΧΙ, ζει βαθιά στις ψυχές των Κυπρίων και σήμερα, διότι, ο Κυπριακός Λαός γνωρίζει πολύ καλά ότι η λύση ΔΔΟ θα αποτελεί το τέλος της Κυπριακής Δημοκρατίας και την αρχή του τέλους του Κυπριακού Ελληνισμού.

Καλούμε  τη σημερινή ηγεσία να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, να σεβαστεί την ετυμηγορία του Κυπριακού Λαού έστω και 19 χρόνια μετά και να τερματίσει την εκστρατεία αλλοίωσης της Λαϊκής βούλησης  που απαιτούν οι Έμποροι των Εθνών, ένοχοι συνοδοιπόροι της Τουρκίας στην εισβολή, την κατοχή και τις διχοτομικές αποσχιστικές ενέργειες της, στην Κύπρο.

Καλούμε τον Κυπριακό Λαό να κλείσει τα αυτιά του στις σειρήνες της συνθηκολόγησης με την κατοχή και να απορρίπτει κάθε προσπάθεια παραπλάνησης μέσα από παραπληροφόρηση που ωραιοποιεί τη διχοτομική λύση ΔΔΟ. Δεν υπάρχει μέλλον με:

Νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων, δηλαδή του σημερινού παράνομου καθεστώτος

Νομιμοποίηση της διχοτόμησης της Κύπρου σε Τουρκική και Ελληνική Ζώνη στη βάση φυλής και θρησκείας. Δηλαδή με νομιμοποίηση ενός ρατσιστικού απαρτχάιντ

Νομιμοποίηση του Εθνικού ξεκαθαρίσματος των κατεχομένων εδαφών μας με θυματοποίηση του 33% του αυτόχθονος πληθυσμού των κατεχομένων περιοχών.

Νομιμοποίηση του παράνομου εποικισμού της κατεχόμενης Κύπρου

Ισλαμοποίηση των κατεχομένων εδαφών μας που ήταν χώρος Χριστιανοσύνης

Κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και αντικατάσταση της με μια Νέα Κύπρο, ΚΑΘΟΛΟΥ Δημοκρατική, ΚΑΘΟΛΟΥ Ευρωπαϊκή, ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ  του πολιτικά ισότιμου συνέταιρου που προνοεί  η λύση ΔΔΟ, υπό την μόνιμη κηδεμονία της Άγκυρας, της οποίας ο στρατηγικός στόχος είναι ξεκάθαρα η ανάκτηση ολόκληρης της Κύπρου. 

Να μην ξεχνά κανένας ότι, αυτό το σχέδιο είναι προσυμφωνημένο μεταξύ του Τούρκου κατακτητή μας και  της Βρετανίας από το 1956 και Αμερικής ολίγον αργότερα. Να μην παρασυρόμαστε  που αυτοί, με συνοδοιπόρους σήμερα και τους λοιπούς Ευρωπαίους, μας αγκαλιάζουν ύπουλα με υποσχέσεις ψεύτικες όπως ακριβώς συνέβη και  το 1960  όταν, ωραιοποιούσαν τη Δημοκρατία του 1960 τη στιγμή που γνώριζαν ότι η κολοβή μας Δημοκρατία ήταν μόνο ο ενδιάμεσος σταθμός, για τα όσα άλλα εγκληματικά γεγονότα ακολούθησαν, ώστε να υλοποιηθεί η συνωμοσία διχοτόμησης της Κύπρου με ακόμη μια ενδιάμεση λύση τη ΔΔΟ, καθοδόν προς τον αφελληνισμό της Κύπρου, του αεροπλανοφόρου της Μεσογείου που ονειρεύονται οι έμποροι που καταδυναστεύουν την ειρήνη, τη Δημοκρατία  και την ευημερία των Εθνών, για χάριν των δικών τους Ηγεμονικών  συμφερόντων».

International Hellenic Association

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου