Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

ΕΠΙΣΤΟΛΗ του Ι.Η.Α. ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

 

Το ΔΣ του International Hellenic Association απέστειλε επιστολή στον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λάρνακας με κοινοποίηση στον Υπουργο Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Νουρή για την οφειλόμενη μετονομασία της “Οδού Ισταμπούλ” του Δήμου Λάρνακας σε “Οδό Κωνσταντινούπολης”. Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Προς:

Αξιότιμο Δήμαρχο Δήμου Λάρνακας Κύριον Ανδρέα Βύρα,

Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Λάρνακας (Γραμματεία Δημοτικού Συμβουλίου

Κοινοποίηση:

Αξιότιμο Υπουργό Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Κύριο Νίκο Νουρή Υπ. Εσωτερικών, ιδιαιτέρας γραμματέως

8 Φεβρουαρίου 2021

Κύριε Δήμαρχε, Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Το International Hellenic Association (ένας μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός και μη κομματικός οργανισμός, με έδρα τοDelaware των Η.Π.Α. και 4.000 περίπου μέλη ακαδημαϊκού επιπέδου σε ολόκληρο τον κόσμο, απευθύνει έκκληση να αποδώσετε, με απόφασή σας, το αυθεντικό όνομα της  «Κωνστανινούπολης» σε δρόμο του Δήμου σας που σήμερα φέρει την ονομασία «Οδός Ισταμπούλ».

Ο Μέγας Κωνσταντίνος (272-337) μετονόμασε την αρχαία αποικία του Βυζαντίου σε «Κωνσταντινούπολη» και έκτοτε η πόλη παρέμεινε με την ονομασία αυτή στην συνείδηση κάθε μορφωμένου ανθρώπου σε ολόκληρο τον κόσμο, για χίλια οκτακόσια περίπου χρόνια. Δεν είναι καθόλου συμπτωματικό πως ακόμα και σουλτάνοι της μετέπειτα οθωμανικής αυτοκρατορίας, σύμφωνα με πλήθος γραπτών πηγών, αναφέρονταν στην πόλη με το αυθεντικό της όνομα.

Αποτελεί συνεπώς αυτονόητη υποχρέωση όλων μας να σεβόμαστε την αυθεντική ιστορία και να τηρούμε τις υποχρεώσεις μας σε αντίθεση με την Τουρκική «Δημοκρατία» η οποία ξεριζώνει με τον πλέον αποκρουστικό τρόπο κάθε δείγμα ελληνικού πολιτισμού από ολόκληρη την Μικρά Ασία, ιδιαίτερα από Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Ίμβρο, Τένεδο, καθώς επίσης από την τουρκοκρατούμενη μαρτυρική βόρεια Κύπρο όπου όλες οι ελληνικές ονομασίες των δρόμων έχουν βάναυσα «τουρκοποιηθεί».

Αντισταθείτε, παραμείνατε σταθεροί στις επάλξεις και εμπνευστείτε από την διαχρονική φωνή του μεγάλου ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης Θεόδωρου Κολοκοτρώνη «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους»!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΗΑ

Ο Πρόεδρος 

Ευάγγελος Ρήγος

Η Αντιπρόεδρος

Νίνα Γκατζούλη

Πηγή: International Hellenic Association

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου