Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Ιάκωβος Τσούνης: Δωρεά στις Ένοπλες Δυνάμεις 23 εκατ. ευρώ και 60 αποβατικά σκάφη

Χαρίζει την περιουσία του στις “Άγιες” όπως τις αποκαλεί, ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

Ένα τεράστιο παράδειγμα πατριωτισμού γνήσιου και άδολου πατριωτισμού προσφέρει ο 97χρονος βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, πετυχημένος επιχειρηματίας – εφοπλιστής στον πολυτάραχο βίο του, Ιάκωβος Τσούνης. Δηλώνοντας ότι επιθυμεί να φύγει από τη ζωή όπως ακριβώς ξεκίνησε, ξυπόλητος, χαρίζει την περιουσία του στις “Άγιες” όπως τις αποκαλεί, ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Αυτός ο ιδιαίτερος και αξιοθαύμαστος Έλληνας, απόγονος ηρώων της επανάστασης του 1821, συνεχιστής της παράδοσης των μεγάλων ευεργετών του Ελληνισμού, αφήνει 23 εκατ, ευρώ για την άμυνα της πατρίδας του και 60 αποβατικά σκάφη (αμφιβίων επιχειρήσεων). 

Δείτε το πρωτοσέλιδο


Εξελίξεις στις ΕΔ  

Moνάδα Αεροπορικών Ειδικών Επιχειρήσεων εγκαθίσταται στα Μέγαρα στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των Ειδικών Δυνάμεων. Για πρώτη φορά μάλιστα συγκροτείται στις Ένοπλες Δυνάμεις μία τέτοια μονάδα κι αυτό γίνεται έπειτα από πρωτοβουλία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

Μάλιστα ο ΑΓΕΕΘΑ τη Δευτέρα περιηγήθηκε και ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών εγκατάστασης της ΜΑΕΕ στο Α/Δ Μεγάρων στο πλαίσιο της συγκρότησης της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ), η οποία πλέον θα διαθέτει οργανικό αεροπορικό πυλώνα επαυξάνοντας κατακόρυφα τη δυνατότητά της για αποτελεσματική σχεδίαση και διεξαγωγή ειδικών αποστολών, σύμφωνα με τα σύγχρονα συμμαχικά και διεθνή πρότυπα. Βασικό μέσο της Μονάδας θα αποτελούν τα ελικόπτερα NH-90. 

Παράληλλα ο ΑΓΕΕΘΑ παρακολούθησε στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ (ΠΒ) ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ», την τελετή αποφοίτησης του 1ου Σχολείου Μετεκπαίδευσης Χειριστών Ε/Π NH-90 TTH και επέδωσε τα πτυχία στους αποφοιτήσαντες Αξιωματικούς. Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ (ΓΕΕΘΑ/ΔΔΕΕ) Υποστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας και ο Διευθυντής της Αεροπορίας Στρατού του ΓΕΣ (ΓΕΣ/ΔΑΣ) Υποστράτηγος Χρήστος Ηλιόπουλος.

Στην 1η εκπαιδευτική σειρά φοίτησαν δύο χειριστές του Στρατού Ξηράς (ΣΞ), ένας χειριστής του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ) και ένας χειριστής της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ). Το εν λόγω διακλαδικό σχολείο λειτούργησε στο πλαίσιο της αναβάθμισης των δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) ως προς την εκτέλεση Ειδικών Επιχειρήσεων, με τη για πρώτη φορά στην ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων συγκρότηση Μονάδας Αεροπορικών Ειδικών Επιχειρήσεων (ΜΑΕΕ). 

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου