Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Oμολογία "βόμβα" από πρώην αξιωματούχο της Τουρκίας: "Ο Ερντογάν γιγάντωσε την τρομοκρατία"


Τα εγκλήματα του Ερντογάν αποκαλύπτονται ξανά από Τούρκο πρώην αξιωματούχο ασφαλείας.

Ο Harut Sassounian συγγραφέας, παρουσιαστής, πολιτικός αναλυτής αρμενικής καταγωγής που ζει στις ΗΠΑ κατηγορεί ευθέως τον Τούρκο πρόεδρο ως υποστηρικτή της διεθνούς τρομοκρατίας και ζητά την παραπομπή του στο διεθνές δικαστήριο. 

“Την περασμένη εβδομάδα ανέφερα ότι το γραφείο του Προέδρου Ερντογάν έστειλε επιστολή στους αρχηγούς θρησκευτικών μειονοτήτων στην Τουρκία, ζητώντας να την υπογράψουν και να την στείλουν πίσω στον Πρόεδρο. Στην επιστολή αυτή, ο Ερντογάν ισχυρίστηκε ψευδώς, ότι η Τουρκία ήταν μόνη στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας", δηλώνει ο ίδιος σε ΜΜΕ και συνεχίζει:

"Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του Ερντογάν, υπήρξαν δεκάδες αναφορές στα διεθνή μέσα ενημέρωσης που αποδεικνύουν ότι η Τουρκία βρισκόταν στην πρώτη γραμμή εκείνων που βοηθούσαν τους τρομοκράτες του ISIS στη Συρία και το Ιράκ.

Ο Ahmet S. Yayla είναι κάποιος που γνωρίζει από πρώτο χέρι την υποστήριξη της τουρκικής κυβέρνησης στον ISIS, καθώς ήταν ο Αρχηγός της υπηρεσίας Αντιτρομοκρατίας και των σχετικών επιχειρήσεων στην Τουρκία από το 2010 έως το 2013, διεξάγοντας ποινικές έρευνες στην τουρκική επαρχία Sanliurfa από το 2013 έως το 2014.

Η Sanliurfa ήταν η "εθνική οδός που συνδέονταν η Τουρκία με τους τζιχαντιστές", δηλώνει ο Yayla.

Ο Yayla έγραψε ένα άρθρο στις 6 Μαρτίου, στο The Investigative Journal, εκθέτοντας τη συνενοχή του Ερντογάν στην τρομοκρατία. Το άρθρο είχε τίτλο "Στείλτε τον Ερντογάν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την βοήθεια του στον ISIS".

Ο ίδιος έγραψε ότι έπρεπε να αποχωρήσει από τη δουλειά του το 2014 και να αποσυρθεί, "για να μην συμμετάσχει στις φρικαλεότητες του Ερντογάν, οι οποίες φτάνουν στο επίπεδο των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας".

Σύμφωνα με τον Yayla, «ο ISIS δεν θα είχε γιγαντωθεί ως οργάνωση και δεν θα σκότωσε τόσους πολλούς, αν το καθεστώς του Ερντογάν δεν είχε αποφασίσει να υποστηρίξει την οργάνωση αυτή άμεσα ή έμμεσα από την εμφάνισή της το 2014.

Το γεγονός είναι ότι, όταν ο ISIS κατέλαβε τη Ράκκα το 2014, η Τουρκική Υπηρεσία Πληροφοριών (MIT) απέκτησε πρόσβαση στο συριακό έδαφος.

Η Τουρκία ήταν ο κόμβος για την μετακίνηση 50.000 αλλοδαπών μαχητών του ISIS και η κύρια πηγή όπλων και υλικοτεχνικής υποστήριξης".

Ο κ. Yayla ανέφερε επίσης ότι η Τουρκία παραμένει το κύριο σημείο διέλευσης για τους ξένους μαχητές που επιθυμούν να ενταχθούν σε πολλές ισλαμικές οργανώσεις στην Συρία, κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει την τρομοκρατική οργάνωση να αναδιοργανωθεί και να ξαναβρεί την επιρροή της.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προειδοποίησε ότι «ξένοι μαχητές που διέρχονται από την Τουρκία θα μπορούσαν να βοηθήσουν το Ισλαμικό Κράτος να αναγεννηθεί».

Ο ISIS κατάφερε να μεταφέρει πολλά από τα σημαντικότερα ανώτερα στελέχη του στην Τουρκία, όπου έλεγχαν τις καθημερινές επιχειρήσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Δεν βοήθησε μόνο ο Τούρκος ηγέτης τον ISIS, αλλά υπήρξε ευρεία υποστήριξη και μεταξύ του τουρκικού λαού.

Το Reuters ανέφερε ότι, σύμφωνα με την έρευνα της κοινωνικής τάσης της Τουρκίας, που διεξήχθη από ένα think tank της Άγκυρας, το 09,3% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ο ISIS δεν ήταν τρομοκρατική οργάνωση, ενώ το 05,4% υποστήριζε τις ενέργειές του.

Σύμφωνα με την έρευνα PEW, το 8% του τουρκικού πληθυσμού είχε θετική άποψη για το ISIS. Ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Κέντρου Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας,

Τούρκοι πολίτες συμμετείχαν με μεγάλους αριθμούς στην οργάνωση του ISIS. Μιλάμε για 9.476 Τούρκους τρομοκράτες, ενώ περισσότεροι από 900 προέρχονταν από το Αζερμπαϊτζάν.

Η Τουρκία ήταν επίσης η πηγή συνεχούς προμήθειας διαφόρων υλικών για τον ISIS, όπως αρβύλες, στολές, γιλέκα, τρόφιμα και κυρίως εκρηκτικά.

Ο Yayla ανέφερε επίσης ότι "στις 18 Νοεμβρίου 2019, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ χαρακτήρισε δύο Τούρκους αδελφούς, τον Ahmet και τον Ismail Bayaltun ως πράκτορες του ISIS που εδρεύουν στην Τουρκία, εκτός από τις τέσσερις εταιρείες που συνδέονται με το ISIS που λειτουργούν σε Συρία και Τουρκία.

Με αυτήν την μαρτυρία και πολλά άλλα ντοκουμέντα, η Τουρκία πρέπει να καταδικαστεί ως κράτος “τρομοκράτης” από τη διεθνή κοινότητα για τα δεινά που προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί σε Συρία, Λιβύη και αλλού.

PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου