Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Σφαγιάστηκαν Τούρκοι στη Συρία: Ειδική μονάδα χωρίς διακριτικά επιτέθηκε σε τουρκική φάλαγγα


Τουρκικό "Βιετνάμ" στη Συρία - Δέχονται επιθέσεις από παντού οι ΤΕΔ. Πριν από λίγες ώρες, έγινε μια πάρα πολύ σοβαρή στρατιωτική επίθεση σε μια φάλαγγα του τουρκικού στρατού στη Συρία, η οποία προκάλεσε νέο μεγάλο αριθμό θυμάτων στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.
 
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, το περιστατικό συνέβη στο Ιντλίμπ και συγκεκριμένα στην περιοχή της εθνικής οδού M4, η οποία ελέγχεται από τους ισλαμιστές μαχητές και τις τουρκικές δυνάμεις. 

Αρχικά, υλοποιήθηκαν δύο εκρήξεις από τηλεχειριζόμενες βόμβες, μετά από τις οποίες η τουρκική στρατιωτική συνοδεία υπέστη μια σοβαρή επίθεση από ειδικές ομάδες χωρίς διακριτικά, με αποτέλεσμα τουλάχιστον οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί να τραυματιστούν και πέντε να σκοτωθούν, ενώ ταυτόχρονα είχαμε επίθεση από δύο εννέα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στον αέρα, πιθανόν ρωσικής κατασκευής.

Σύμφωνα με πηγές στη Συρία, μια μικρή ομάδα των επιτιθέμενων μετέστρεψε το σκηνικό της επίθεσης σε πραγματική σφαγή, με συνεχείς  βολές αντιαρματικών και αυτομάτων όπλων. 

Η τουρκική πλευρά δεν σχολίασε επισήμως τις απώλειες της, ωστόσο ανεπίσημες πληροφορίες μιλάνε για πέντε νεκρούς Τούρκους στρατιώτες και για πλήρη καταστροφή της φάλαγγας.

Ποιος ήταν ακριβώς πίσω από την επίθεση εναντίον του τουρκικού στρατού στο Ιντλίμπ είναι ακόμα άγνωστο, ωστόσο κάποιες πηγές ισχυρίζονται ότι είναι μέλη του στρατού της Συρίας ή του Ιράν.

Σύμφωνα με άρθρο μας, αυτό που σχεδιάζει ο Ερντογάν και το καθεστώς του είναι να στρέψει την προσοχή από τον πραγματικό στόχο του συγκεκαλυμμένου σεναρίου και να δαμάσει την αραβική και διεθνή κοινή γνώμη για την τουρκική κατοχή της βόρεια Συρίας.

Κάποιοι διαβάζουν την ερμηνεία της τουρκικής επιθετικότητας στη βόρεια Συρία με την ψευδεπίγραφη εξήγηση της Τουρκίας - αποφεύγοντας τους πραγματικούς λόγους της εθνοκάθαρσης και της λεηλασίας των πόρων της Συρίας, των ισχυρισμών περί της απειλής που θέτει το PKK έναντι στην Τουρκία.

Από την ίδρυση αυτού το κόμματος, στα τέλη της δεκαετίας του 1970, η εικαζόμενη απειλή υπήρξε στην Τουρκία, όχι έξω από τα σύνορά της και ο μεγαλύτερος χορηγός της τρομοκρατίας, ο Ερντογάν, είναι ο τελευταίος που πρέπει να μιλά για την καταπολέμησή της.

Η επικίνδυνη πτυχή της τουρκικής πολιτικής είναι τα σκοτεινά όνειρα της κατάληψης ολόκληρης της βόρειας και ανατολικής Συρίας, συμπεριλαμβανομένης του Χαλεπίου, καθώς και του βορειοδυτικού Ιράκ, συμπεριλαμβανομένης της Μοσούλης, όπου αναφέρεται στο τουρκικό γεωγραφικό κέντρο ως αραβική περιοχή της Τουρκίας. Για πολλά χρόνια η Τουρκία αρνείται να αναγνωρίσει τη Μοσούλη ως μέρος του Ιράκ.

Υπό το πρίσμα των προαναφερθέντων, ο Ερντογάν και το καθεστώς του, σκοπεύουν να αποτρέψουν την προσοχή από αυτόν τον πραγματικό στόχο με την ιστορία του μυστικού σεναρίου και να διαστρεβλώσουν την αραβική και διεθνή κοινή γνώμη για την τουρκική κατοχή της συριακής επικράτειας, ένα προοίμιο για τη διαμόρφωση ενός δημοκρατικού προτεκτοράτου όπως συνέβη στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο.

PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου