Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

ΠΑ.ΣΥ.Β.Α.- Εκδήλωση για την προστασία του αγέννητου παιδιού





«Αφήστε με να ζήσω», ήταν το θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στην πόλη των Αγίων Σαράντα, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Αργυροκάστρου, την ευλογία του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου και του Κινήματος υπέρ της ζωής και εναντίων των εκτρώσεων «Αφήστε με να ζήσω», που δραστηριοποιείται εδώ και δύο χρόνια.


Στην κατάμεστη αίθουσα, όπου υπερτερούσε το θηλυκό φύλο, με την παρουσία του Μητροπολίτη Ιεράς Μητροπόλεως Αργυροκάστρου Σεβασμιότατου Δημητρίου, του Δημάρχου Φοινικαίων Χρήστου Κίτσιου, του Γ. Πρόεδρου της Ομόνοιας Βασίλη Κάγιου, πολλών ιερέων κι άλλων προσωπικοτήτων των Γραμμάτων, άνοιξε την εκδήλωση η χορωδία του Λυκείου «Πνοή Αγάπης» Μεσοποτάμου, μια σχολή που λειτουργεί υπό την αιγίδα Μητροπόλεως Αργυροκάστρου, με τραγούδια προσαρμοσμένα στο θεματολόγιο της εκδήλωσης.

Με συντονιστή τον καθηγητή Νίκο Σανίδα, ακολούθησε η ιατρική προσέγγιση: «Τα παιδιά που δεν πήραν ποτέ ανάσα», από την ιατρό πνευμονολόγο, μέλος της Ένωσης Επιστημών Ελλάδος, Παναγιώτα Χατζηγιαννάκη-Τσαγκαροπούλου και η θεολογική προσέγγιση «Θεολογική και κοινωνική  αντιπαραβολή της έκτρωσης», από τον Πρόεδρο του Φιλανθρωπικού  Σωματείου «Ιωάννης Χρυσόστομος», εθελοντή σύμβουλο για τα σχολεία της Ιεράς Μητρόπολης Αργυροκάστρου, θεολόγο Ιωάννη Καραμήτρο.

Η κ. Χατζηγιαννάκη με τους υπότιτλους της διάλεξης: Η ανθρώπινη ζωή αρχίζει από τη στιγμή της σύλληψης , η έκτρωση διαρκεί μόνον λίγα λεπτά αλλά οι συνέπειες της βασανίζουν τη μητέρα για μια ζωή, η αντισύλληψη μπορεί να οδηγήσει σε έκτρωση, έφερε συγκλονιστικά στοιχεία για τις αμβλώσεις και το δικαίωμα του παιδιού στη ζωή. 40.000 γυναίκες παγκοσμίως πεθαίνουν κάθε χρόνο λόγω των εκτρώσεων. Στην Ελλάδα καταγράφονται ετησίως 300.000 εκτρώσεις ή αριθμός  τριπλάσιος των γεννήσεων. Και στην μικρή Αλβανία από το 1995, που νομιμοποιήθηκαν οι εκτρώσεις καταγράφονται 5.000 το χρόνο, ενώ στη Ρωσία ο αριθμός φτάνει τα 5 εκατομμύρια το χρόνο.



Η πρώτη Κυριακή μετά την Γέννηση του Χριστού, τόνισε ο κ. Καραμήτρος καθιερώθηκε ως Ημέρα Προστασίας του Αγέννητου Παιδιού.

Ενδιαφέρουσες ήταν και οι ερωτήσεις που απεύθυναν στους δύο εισηγητές.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος ευχαρίστησε τους δύο εισηγητές για τις άπταιστες προσεγγίσεις τους, καθώς και όλους όσους συμβάλλανε για την διοργάνωση της εκδήλωσης αυτής.

Βαγγέλης Παπαχρήστος
ΣΦΕΒΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου