Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Β.Πούτιν: «Βλέπουμε τους Χριστιανούς της Μ.Ανατολής με δάκρυα στα μάτια» - «Η Ρωσία θα κάνει ότι μπορεί».


Το έμπρακτο ενδιαφέρον τους για τον Χριστιανισμό στην Μέση Ανατολή εξέφρασαν ο Β.Πούτιν και ο Β.Ορμπάν.

Με τους επικεφαλής των Χριστιανικών Εκκλησιών στη Μέση Ανατολή, είχαν συνάντηση το βράδυ της Τετάρτης 30 Οκτωβρίου ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτωρ Όρμπαν. Να αναφερθεί ότι η συνάντηση του Ρώσου Προέδρου με τους Θρησκευτικούς Ηγέτες, έγινε με πρωτοβουλία του Ούγγρου Πρωθυπουργού.

«Γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον πολύ καλά εδώ και πολλά χρόνια και ήδη εξήγησα στον Πρόεδρο Πούτιν γιατί βρισκόμαστε σήμερα εδώ» – ανέφερε ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας κ. Όρμπαν. Επίσης ο Ούγγρος Πρωθυπουργός τόνισε ότι «πριν από πολλά χρόνια, αναλογιστήκαμε για πάρα πολλά πράγματα που συμβαίνουν, ειδικά αυτό που συμβαίνει στη Μέση Ανατολή και στις χριστιανικές κοινότητες.»

«Υπήρξαν πολλές απόψεις για τα εκεί γεγονότα, και ήταν δύσκολο να αποφασίσουμε τι πρέπει να κάνουμε. Τότε αποφάσισα να ζητήσουμε λύσεις, από τους επικεφαλής των Εκκλησιών που ζουν στην περιοχή» – πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας.

Σε άλλο σημείο ο κ. Όρμπαν αναφέρθηκε στη σημαντική αυτή συνάντηση, υπογραμμίζοντας πως «θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για σημαντικά θέματα που μπορούμε να κάνουμε για την περιοχή, αλλά και να δούμε ο ένας τον άλλον από κοντά».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ρωσίας κ. Πούτιν αφού χαιρέτησε τους θρησκευτικούς ηγέτες, ευχαρίστησε τον Ούγγρο Πρωθυπουργό για την εν λόγω συνάντηση. «Έχω συναντηθεί και άλλες φορές μαζί σας. Αλλά θέλω να πω και ξέρετε ότι η Ρωσία κάνει συνεχείς και σταθερές προσπάθειες για να επιβάλει την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή» – τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος Πούτιν.

Στη συνέχεια ο Ρώσος Πρόεδρος υπογράμμισε ότι «όπως είναι γνωστό η Ρωσία κάνει πολλά για καταπολεμήσει αυτό το παγκόσμιο κακό που λέγεται τρομοκρατία, κυρίως στο έδαφος της Συρίας και στον αγώνα κατά του ISIS».

«Παρά το γεγονός ότι η Μέση Ανατολή είναι το λίκνο του Χριστιανισμού, γινόμαστε μάρτυρες της πολύ δύσκολης κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι Χριστιανοί, με δολοφονίες, διωγμούς, ληστείες, απαγωγές, κτλ» – συμπλήρωσε ο Πρόεδρος Πούτιν.

Ο Ρώσος Πρόεδρος αφού ενημέρωσε τους θρησκευτικούς ηγέτες για τις ενέργειες που έχουν γίνει, τόνισε ότι «δεν μπορούμε να βλέπουμε τι συμβαίνει στους χριστιανούς στη Μέση Ανατολή χωρίς δάκρυα στα μάτια».

«Γνωρίζουμε τι συμβαίνει και καταλαβαίνουμε τις ανάγκες που αντιμετωπίζετε, και είμαστε εδώ σήμερα για να κάνουμε ότι μπορούμε περισσότερο για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή» – πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος Πούτιν.

Τέλος ο Πρόεδρος της Ρωσίας μετέφερε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Πατριάρχη Μόσχας κ. Κυρίλλου προς όλους, τονίζοντας ότι νωρίτερα είχε την χαρά να μιλήσει τηλεφωνικά μαζί του.

Άλλωστε δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως η Ρωσία με την στήριξη της κυβέρνησης Άσαντ, ουσιαστικά έσωσε τους χριστιανούς της Μ.Ανατολής από γενοκτονία, αφού οι «μετριοπαθείς αντάρτες» αποδείχθηκαν... «φανατικοί ισλαμιστές».

PRONEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου