Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Έρχεται το «ιπτάμενο ιππικό»: Τα ανταλλακτικά των Kiowa έφθασαν Ελλάδα – Οι «Ινδιάνοι» απειλούν τα σχέδια των Τούρκων


Περισσότερα από σαράντα containers έχουν φτάσει στην χώρα μας, γεμάτα με απαραίτητα ανταλλακτικά για μεταχειρισμένα ελικόπτερα OH-58 Kiowa Warrior που θα ενισχύσουν τον στόλο των επιθετικών ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού.
Πρόκειται για υλικά που επιλέχθηκαν, τα περισσότερα ένα ένα, από τα κλιμάκια της Αεροπορίας Στρατού, που βρέθηκαν στις ΗΠΑ, για να δουν από κοντά τα ελικόπτερα και τα υλικά που θα τα συνοδεύουν.
Σύμφωνα με τον έως τώρα σχεδιασμό, που έχει μικρή καθυστέρηση, τα ελικόπτερα επιθετικής αναγνώρισης αναμένονται στην Ελλάδα τον ερχόμενο μήνα Μάρτιο κι όπως είναι λογικό η Αεροπορία Στρατού θα πέσει πάνω στο νέο υλικό ώστε να το βγάλει το ταχύτερο δυνατό επιχειρησιακό.

Πρόκειται για τρομερά αποτελεσματικό οπλικό σύστημα του οποίου η τακτική αξιοποίησή του προσθέτει σοβαρότατα άλυτα προβλήματα στις τουρκικές επιδιώξεις απέναντι στην πρώτη γραμμή των νησιών μας που κινδυνεύουν άμεσα με τουρκικές αεραποβατικές ενέργειες.

Με τα OH-58D Kiowa Warrior μέσα στη νύχτα τίποτα δεν θα ξεφεύγει από το ηλεκτροοπτικό «μάτι» τους και αυτή η υπηρεσία ειδικά σε περιόδους ειρήνης κοστίζει πολύ λιγότερο».

Tα ελικόπτερα αυτά θα σχηματίσουν στα νησιά του Αιγαίου την ελληνική δύναμη αμέσου επεμβάσεως των κοιτασμάτων μας, για πιθανή δράση σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο εναντίον της τουρκικής προκλητικότητας, η οποία δεν έχει πλέον μέτρο.

Τα ελικόπτερα μαζί με μονάδες της δύναμης ταχέων σκαφών του πολεμικού ναυτικού και μονάδες των ειδικών δυνάμεων θα αποτελέσουν την μικτή δύναμη περιφρούρησης των ελληνικών κοιτασμάτων αλλά και του αγωγού East Med που θα διέρχεται από το Ισραήλ και την Κύπρο στην Κρήτη, στην Πελοπόννησο–Μακεδονία –ΠΓΔΜ–Ευρώπη.

Οι «Ινδιάνοι» που θα καταφθάσουν στην Ελλάδα, θα αναβαθμίσουν το πλεονέκτημα της χώρα μας στο Αιγαίο, καθώς θα φέρουν μια νέα μορφή ανίχνευσης και αντιμετώπισης εισβολής οποιασδήποτε μορφής, στα χέρια των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Όλα αυτά μας δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι ΗΠΑ θέλουν να μονοπωλήσουν τον έλεγχο των κοιτασμάτων επενδύοντας με τις εταιρείες τους με την μορφή κοινοπραξιών σε Ελλάδα, Ισραήλ, Κύπρο και Αίγυπτο αρχικά, ενώ εκκρεμούν τα κοιτάσματα στην Λιβύη τα οποία εκτιμούνται απλά σε τεράστια.

Τουρκία δεν υπάρχει πουθενά στους αμερικανικούς σχεδιασμούς μονοπώλησης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Α.Μεσόγειο και αυτό αποτελεί προοίμιο του τι θα επακολουθήσει το επόμενο διάστημα.

Μιλάμε για τεράστια συμφέροντα τα οποία η Ουάσιγκτον θα τα διαφυλάξει με τα αεροπλανοφόρα της σε κάθε περίπτωση, τόσο στην Κύπρο όσο και στην ελληνική ΑΟΖ.

Τα κέρδη που θα αποφέρει το όλο σχέδιο «Ανατολική Μεσόγειος» στις ΗΠΑ θα είναι κολοσσιαία και θα δώσουν ανάσα στο τεράστιο χρέος των 20 τρις δολαρίων που διαχειρίζεται πολύ δύσκολα ο Τραμπ εδώ και δύο χρόνια που είναι στην εξουσία, εφαρμόζοντας τα πάντα.

Σουλτάνοι και οθωμανικά παζάρια δεν χωράνε σε τέτοια αμερικανικά σχέδια τα οποία προς το παρόν συναγωνίζονται τα ρωσικά ειδικά στην αιγυπτιακή ΑΟΖ με το κοίτασμα Ζορ και την ROSNEF, ενώ στο παιχνίδι έχουν εισέλθει μυστικά και οι Κινέζοι.

Το ΓΕΣ θεωρεί ότι επιχειρησιακά βολεύει να διασπαρούν σε όλη την μεθόριο τα ελικόπτερα και να προσδώσoυν σημαντικές ικανότητες επιτήρησης λόγω της ύπαρξης του Mast Mounted Sight (MMS) που διαθέτει υψηλής ανάλυσης τηλεοπτική κάμερα, αισθητήρες θερμικής απεικόνισης και λέιζερ τηλέμετρο / καταδείκτη και επιτρέπει επιχειρήσεις ημέρα και νύκτα, μια ικανότητα που τώρα δεν διαθέτει ο Ελληνικός Στρατός.

PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου