Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Καλά κάναμε και ρίξαμε τις συμμορίες των Ποντίων στην θάλασσα»! - Απειλή εν μέσω... «Γαλάζιας Πατρίδας»


Ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν αυτή τη φορά, από την Κερασούντα, προχώρησε σε μια άκρως προσβλητική δήλωση κατά του ποντιακού Ελληνισμού.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Ερντογάν είπε πως «καλά κάναμε και τις συμμορίες των Ποντίων τις ρίξαμε στη θάλασσα».

Ο Τούρκος πρόεδρος ήθελε να κάνει μία αναδρομή στην μάχη της Κερασούντας που ήταν η απαρχή των τραγικών γεγονότων τα οποία στιγμάτισαν την μετέπειτα πορεία του ελληνισμού της Μικράς Ασίας με αποκορύφωμα την μικρασιατική καταστροφή.

Λίγο νωρίτερα προχώρησε σε διάγγελμα για την τουρκική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα»

Ο Τούρκος ηγέτης ανέφερε «η μεγαλύτερη ναυτική άσκηση στην ιστορία της τουρκικής Δημοκρατίας έχει αρχίσει με τον στόλο μας να πλέει σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο για την Γαλάζια Πατρίδα».

Από πολύ νωρίς το πρωί, σχεδόν χαράματα, από την τουρκική ναυτική βάση του Aksaz στην Μαρμαρίδα εξήλθαν στο Αιγαίο 5 φρεγάτες, τέσσερα περιπολικά σκάφη, δύο υποβρύχια, δύο ναρκαλιευτικά, ένα αποβατικό σκάφος, ένα πετρελαιοφόρο, 4 νέου τύπου περιπολικά σκάφη, 1 σκάφος της ακτοφυλακής ένα πλοίο Διάσωσης Πλοίων και 3  βοηθητικά πλοία με ομάδες κομάντος SAS, SAT, καθώς και ελικόπτερα και αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.

Οι δηλώσεις αυτές δεν είναι τυχαίες αποτελούν απειλή-προειδοποίηση για τον Ελληνισμό ειδικά τα όσα είπε για τους Πόντιους εννοεί πως η Ιστορία θα επαναληφθεί

Στη ναυτική άσκηση, με την ονομασία «Γαλάζια Πατρίδα», συμμετέχουν συνολικά 103 πολεμικά πλοία, ανάμεσά τους 22 αποβατικά σκάφη και 13 φρεγάτες

Η άσκηση, που ξεκίνησε με τον απόπλου των πλοίων από οκτώ λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και τη Μεσόγειο, έχει στόχο να βελτιώσει το επίπεδο ετοιμότητας του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας για στρατιωτική δράση, αλλά και τις κοινές επιχειρησιακές ικανότητες του στρατού ξηράς, του πολεμικού ναυτικού και της πολεμικής αεροπορίας, σύμφωνα με το Anadolu.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk μετέδωσε εικόνες από δύο πολεμικά πλοία που συμμετέχουν στην άσκηση να αποπλέουν από το λιμάνι Κοτσαέλι, περίπου 10 χιλιόμετρα ανατολικά της Κωνσταντινούπολης, στη διάρκεια προσομοίωσης μάχης θα χρησιμοποιηθούν πραγματικά πυρά.

PRONEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου