Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Αναφορά του Έντι Ράμα στα σύνορα με την Ελλάδα προκαλεί ερωτηματικά


Ζωντανή τηλεοπτική συνέντευξη στο αλβανικό δίκτυο Vision Plus και στον δημοσιογράφο Σοκόλ Μπάλα παραχώρησε χθες ο Έντι Ράμα, ο οποίος μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για τα σύνορα της χώρας, και μια μικρή αναφορά του στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα ήταν αρκετή για να προκαλέσει αίσθηση και ερωτηματικά.

Μιλώντας για τις αντιδράσεις που διατυπώνονται σχετικά με την πρόταση για ενδεχόμενη τροποποίηση των συνόρων μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην περιοχή, σχολίασε: «Τι συζητάμε σήμερα με την Ελλάδα; Τα σύνορα. Τι συζήτησε το Κόσσοβο με το Μαυροβούνιο και όλα έγιναν; Τα σύνορα. Γιατί να μην συζητήσουμε τα σύνορα μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας; Θα τα συζητήσουμε, γιατί είναι μια διαδικασία οριοθέτησης».

Με αυτόν τον τρόπο ο πρωθυπουργός της Αλβανίας τοποθέτησε την Ελλάδα στις χώρες με τις οποίες υπάρχουν ανοιχτά συνοριακά ζητήματα, ενώ για την ένωση με το Κοσσυφοπέδιο υποστήριξε ότι είναι το Σχέδιο Α και όχι το Σχέδιο Β. «Δεν φαντάζομαι την ένωση στον 21ο αιώνα ως φολκλορική πράξη», κατέληξε.

PONTOS NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου