Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

Οι Αλβανοί επιμένουν για «Ανεξάρτητο Κράτος της Ιλιρίδας» με διχοτόμηση των Σκοπίων

Με ανάρτησή της, η Ιλιρίδα συγχαίρει την ημέρα που πριν από 31 χρόνια ιδρύθηκε το «Ανεξάρτητο Κράτος της Ιλιρίδας» που έχει στόχο τον διαχωρισμό του από το κράτος των Σκοπίων.

 Σημειώνεται, ότι ορισμένοι από τους ιδρυτές του καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης λόγω αντισυνταγματικών ενεργειών κατά την πρώτη κυβέρνηση του Κίρο Γκλιγκόροφ ως προέδρου και του Μπράνκο Τσερβενκόφσκι ως πρωθυπουργού.

Ωστόσο, όπως γράφουν τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, ο υπουργός  Εσωτερικών, Όλιβερ Σπασόφσκι, δεν προέβη σε κανένα επιχειρησιακό μέτρο, ούτε σχολίασε τα δημόσια συγχαρητήρια για την ημέρα ίδρυσης της «Δημοκρατίας της Ιλιρίδας» [που έλαβε το όνομα από τους Ιλλυριούς] το οποίο είναι έργο αντίθετο με τη συνταγματική ρύθμιση της Βόρειας Μακεδονίας και έχει στόχο το διαμελισμό της χώρας.

Ο Σπασόφσκι, ο οποίος ελπίζει σε στήριξη από τα αλβανικά πολιτικά κόμματα και ψήφους από τους Αλβανούς στην κούρσα για την προεδρία της Βόρειας Μακεδονίας, έχει ενημερωθεί από το πρωί για τις δραστηριότητες της ομάδας που αυτοπαρουσιάζεται ως Ιlirida, αλλά ούτε ο Τομέας Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Υπουργείου Εσωτερικών και η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας δεν προβαίνουν σε ενέργειες για να εμποδίσουν την ομάδα που μάχεται για τη διχοτόμηση της Βόρειας Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσίευσε η ομάδα, η «Ilirida» είναι το «αλβανικό τμήμα της Βόρειας Μακεδονίας» και δημιουργήθηκε στις 6 Απριλίου 1992.--

The Hellenic Information Team

© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου