Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΙΤΣΙ (ΒΟΥΡΜΠΙΑΝΗ)

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το Παράρτημά μας θέλοντας να αποτίσει τον ελάχιστο φόρο τιμής στους ηρωικά πεσόντες Αξιωματικούς και Οπλίτες των Ε.Δ. και Σωμάτων Ασφαλείας του Εθνικού Στρατού και λοιπού πληθυσμού της χώρας μας, οι οποίοι έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι κατά τις επιχειρήσεις 1946 – 1949, την 28η Αυγούστου 2016, δήλωσε παρόν στο Γράμμο (Βούρμπιανη Κονίτσης) .


   Φέτος η εκδρομή που πραγματοποιήθηκε ήταν 2ήμερη (27 - 28 Αυγούστου) και εκτός του επετειακού της χαρακτήρα, είχε  προσκυνηματικό , μορφωτικό & ψυχαγωγικό. 

   Πρώτη επίσκεψη στην Ι.Μ της Αγίας Παρασκευής Πούντας Πρέβεζας, όπου βρίσκεται και ο τάφος της Αγίας. 

 Οι εκδρομείς ικανοποίησαν το θρησκευτικό τους συναίσθημα ακούγοντας από το στόμα της Ηγουμένης τη βιογραφία, τα έργα, τα θαύματα & το μαρτυρικό θάνατο της Αγίας.
    Η Επίσκεψη στις γάργαρες πηγές του Αχέροντα ποταμού της περιοχής έφερε στη φαντασία των εκδρομέων - σύμφωνα με τις δοξασίες των αρχαίων - το ταξίδι των ψυχών των νεκρών, μέσω των νερών , προς τον Άδη.
 Από την επίσκεψη στο αρχαίο ''Νεκυομαντείο'' (Νεκρομαντείο) της περιοχής επίσης , η εκδρομείς άντλησαν πληροφορίες σχετικές με τα ήθη & τις  δοξασίες των αρχαίων προγόνων για τους νεκρούς , όπου πήγαιναν για να πάρουν χρησμούς από τον Ιερομάντη ή να επικοινωνήσουν με τα συγγενικά ή αγαπητά τους νεκρά πρόσωπα!
   Το φαγητό στην πανέμορφη & γραφική Πάργα ήταν μια απόλαυση με θέα τα καταγάλανα νερά του Ιονίου.
    Κι ο καφές στα παραθαλάσσια Σύβοτα, αποζημίωνε τους επισκέπτες με την ομορφιά τους. 
  Την επόμενη ημέρα της Κυριακής, διατρέχοντας με το λεωφορείο μια κατάφυτη & καταπράσινη διαδρομή κατευθυνθήκαμε προς τη ''Βούρμπιανη'' , τοποθεσία & χωριό της Κόνιτσας στις πλαγιές του όρους Γράμμου. 
    Στην εκκλησία του χωριού τελέστηκε μνημόσυνο για τις ψυχές των πεσόντων στις σκληρές συγκρούσεις κατά τον εμφύλιο πόλεμο , τον Αύγουστο του 1949.
Ακολούθησαν ομιλίες και καταθέσεις στεφάνων
   Η σεμνή εκδήλωση τελείωσε με την ανάκρουση του εθνικού Ύμνου.
  Την εκδρομή επισφράγισε η επιστροφή μας στα χιλιοτραγουδισμένα και ιστορικά Γιάννενα και η επίσκεψη στο επίσης γραφικό νησάκι της λίμνης Παμβώτιδας  καθώς και η επίσκεψη στο μουσείο του νησιού, χώρο της θερινής διαμονής άλλοτε του Αλή - Πασά.
  Η εκδρομή υπήρξε επιτυχημένη χάρη στην άρτια οργάνωση τους Παραρτήματός μας και την υποδειγματική συνεργασια των εκδρομέων , καθώς κάλυψε όλους τους επιδιωκόμενους σκοπούς. 

            Για το Δ.Σ

Υπλγος ε.α Ευάγγελος Στέφος
        Πρόεδρος

φωτογραφικό υλικό































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου