Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ





Την 4  έως & 7 Απριλίου 2016, πραγματοποιήθηκε προσκυνηματική επίσκεψη στο Αγιο Ορος.

Ξεκινώντας από τα Τρίκαλα μια ομάδα φίλων αποτελούμενη από Αποστράτους Αξιωματικούς  του Στρατού Ξηράς  της Αεροπορίας & του Ναυτικού, τον Ιερομόναχο Δωρόθεο, της Ι.Μ Αγίου Γεωργίου Αύρας   & τον Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ Κο Βασίλειο Τσίγγο  μαζί με τον διάκο  γιο του,  βρεθήκαμε στο Περιβόλι της Παναγίας μας.

Φτάνοντας, στην Ι.Μ Κουτλουμουσίου, όπου  θα διαμένουμε όλες αυτές τις ημέρες , μας υποδέχτηκε ο Αρχοντάρης και αφού μας κέρασε το παραδοσιακό τσίπουρο & καφέ, μας οδήγησε στα δωμάτιά μας.

Στην συνέχεια  επισκεφτήκαμε πάρα πολλούς φωτισμένους γέροντες όπου τα λόγια τους γέμισαν τις πνευματικές μπαταρίες μας.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με την επίσκεψή μας στα Μοναστήρια:

1. Ιερό προσκύνημα στον Ιερό Ναό Πρωτάτου, όπου φυλάσσεται η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας μας ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ»

2.  Σκήτη του Αγίου Ανδρέα. Η Σκήτη του Αγίου Ανδρέα ή Σεράι είναι ένα σύνολο επιβλητικών κτιρίων, απέχει 5΄ από τις Καρυές και αποτελεί το αντιπροσωπευτικότερο κέντρο του ρωσικού μοναχισμού στις αρχές του 20ου αιώνα. 

3. Ι. Μ. Ιβήρων όπου βρίσκεται το Παρεκκλήσιο της Παναγίας της Πορταϊτισσας όπου και προσκυνήσαμε την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας .
Αξίζει να αναφέρουμε ότι με την ευλογία του Ηγουμένου της Μονής ο Γέροντας Πρόδρομος μας ξενάγησε στο μουσείο της Ι.Μ που φυλάσσονται αντικείμενα καθημερινής χρήσης, από τον 1 αιώνα μ.χ.

4. Ι.Μ ΣΙΜΩΝΟΣ ΠΕΤΡΑΣ

 Τέλος την 7 Απριλίου, όπου στο Αγιο όρος εορτάζεται ο  Ευαγγελισμός της Παναγίας μας, είχαμε την τύχη & ευλογία  να συμμετέχουμε σε όλο το εορταστικό πρόγραμμα της Ι.Μ Κουτλουμουσίου.

Μετά το πέρας της δοξολογίας ακολούθησε Τράπεζα και οι εορταζόμενοι της ημέρας (ένας εξ' αυτών & ο Πρόεδρος μας Στέφος Ευάγγελος), μας κέρασαν γλυκά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ημέρα έκλεισε, με συνάντηση μας με τον ηγούμενο της μονής Γέροντα Χριστόδουλο, όπου είχαμε την τύχη να συνομιλήσουμε μαζί του για 1 ώρα περίπου. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Έξω από το κελί του Γέροντα Γαβριήλ

Έξω από την Ι.Μ Κουτλουμουσίου

Έξω από την Ι.Μ Κουτλουμουσίου

Ι.Μ Σίμωνος Πέτρας







Ι.Μ ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ
  

Ι.Μ ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ, ΜΕ ΤΟΝ ΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου