Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Εκτός East-Med η Ιταλία - Koινή διακήρυξη Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ & ΗΠΑ: «Θα αμυνθούμε μαζί στην Αν. Μεσόγειο»


Ραγδαίες εξελίξεις έχουμε από την τριμερή Σύνοδο Κορυφής ΗΠΑ-Ελλάδας-Κύπρου και Ισραήλ καθώς η Ιταλία μένει εκτός East-Med ενώ οι 4 χώρες προχώρησαν σε κοινή διακήρυξη με την οποία ανακοινώνουν πως θα "αμυνθούν μαζί ενάντια σε κακόβουλες επιρροές στην Αν. Μεσόγειο"!
Το θέμα της Ιταλίας είναι τεράστιο και σίγουρα οι 3 ηγέτες μαζί με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μ.Πομπέο, συζήτησαν την επαναχάραξη του ενεργειακού διαδρόμου.

Αυτή είναι η κοινή διακήρυξη της Συνόδου

Στην κοινή διακήρυξη οι ηγέτες επιβεβαιώνουν τη δέσμευση να προωθήσουν την ασφάλεια και σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο, τόνισε την σημασία που έχει για τις ΗΠΑ η Τριμερής αυτή Σύνοδος και υπογράμμισε την σημαντικότητα της ενισχύσεις της περιφερειακής συνεργασίας. 

Συμφώνησαν επίσης στις εξής παραμέτρους:

- Υποστήριξη στην Ενεργειακή Ανεξαρτησία και Ασφαλεία

- Συνεργασία και αντιμετώπιση ενάντια σε οποιαδήποτε εξωτερική αρνητική επίδραση στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. 

Καλωσόρισαν επίσης τα αποτελέσματα της ExxonMobil στην Κυπριακή ΑΟΖ, και επεσήμαναν τις προοπτικές που ανοίγονται στον τομέα της ενέργειας στην περιοχή

Θα αμυνθούμε ενάντια σε κακόβουλες επιρροές στην Α.Μεσόγειο"

«Οι Κυβερνήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, το Κράτος του Ισραήλ, η Ελληνική Δημοκρατία και η Κυπριακή Δημοκρατία συναντήθηκαν σήμερα στην Ιερουσαλήμ για να επαναβεβαιώσουν την κοινή δέσμευση τους στην προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ευημερίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο υπογράμμισε την υποστήριξη των ΗΠΑ στον τριμερή μηχανισμό που εγκαθίδρυσαν Ισραήλ, Ελλάδα και Κύπρος σημειώνοντας την αυξημένη συνεργασία τους.

Οι ηγέτες αποφάσισαν να διευρύνουν την περιφερειακή συνεργασία για αναβάθμιση της ενεργειακής ανεξαρτησίας τους και την ασφάλεια, να αμυνθούν ενάντια εξωτερικών κακόβουλων επιρροών στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Καλωσορίζουν την νέα ανακάλυψη στην Ανατολική Μεσόγειο και στη συμβολή του στην ενεργειακή ασφάλεια».

PRONEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου