Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΔΙΕΘΝΩΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ : «Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΛΟΥΤΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ»


Την δραματική προειδοποίηση ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, οδηγεί την Τουρκία σε ένα αιματηρό εμφύλιο από τον οποίο πολύ δύσκολα θα εξέρθει, απεύθυνε ο πασίγνωστος διεθνώς και βραβευμένος με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, Τούρκος συγγραφέας, Ορχάν Παμούκ.
Ο πολύ γνωστός Τούρκος διανοούμενος, γνωστός για τους αγώνες του για την δημοκρατία στην Τουρκία, σε συνέντευξη που έδωσε στην ιταλική εφήμερα La Repubblika και η οποία αναδημοσιεύτηκε στον τουρκικό τύπο προκαλώντας μεγάλη αίσθηση, αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στην χώρα του κατηγόρησε ευθέως τον Ερντογάν ότι είναι υπεύθυνος για την σημερινή κατάσταση και την έξαρση της σύγκρουσης με τους Κούρδους και ότι αν συνεχίσει την ίδια πολιτική, θα οδηγήσει την Τουρκία σε ένα ανεξέλεγκτο λουτρό αίματος.
Η κατάσταση σήμερα στην Τουρκία, όπως υποστήριξε ο Ορχάν Παμούκ, θυμίζει την περίοδο του 1970 στην Κωνσταντινούπολη όπου σχεδόν κάθε μέρα γίνονταν ένοπλες συγκρούσεις με πολλά θύματα μεταξύ αριστερών και δεξιών.
Ο Τούρκος συγγραφέας κατηγόρησε επίσης τον Τούρκο πρόεδρο ότι αρνήθηκε να συνεργαστεί με ξένες δυνάμεις για να πολεμήσει τους Τζιχαντιστές και αυτό είναι μια σοβαρή ένδειξη ότι τους στήριξε, γεγονός που το πληρώνει σήμερα πολύ ακριβά η Τουρκία.
«Ο Ερντογάν φιλοδοξεί να κυβερνήσει σαν απόλυτος δικτάτορας την Τουρκία και αυτό με κάνει να ανησυχώ γιατί είναι απρόβλεπτος και ικανός για όλα για να επιτύχει τον σκοπό του ενώ η χώρα βαδίζει σε πολύ κρίσιμες εκλογές», τόνισε χαρακτηριστικά ο Παμούκ στην συνέντευξη του.
Σίγουρα όλα αυτά είναι σοβαρά και προέρχονται από ένα Τούρκο διανοούμενο άριστο γνωστή της εσωτερικής κατάστασης στην χώρα του, γι’ αυτό και θα πρέπει να μας βάλουν σε σοβαρές σκέψεις για τις προσέχεις εξελίξεις που αφορούν και εμάς άμεσα.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου