Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Ρωσικοί «κεραυνοί» κατά Ερντογάν: «Μην τολμήσεις να κάνεις τζαμί την Αγία Σοφία» – «Μισεί τους Χριστιανούς ο ισλαμιστής πρόεδρος»


Θέση στα τερτίπια του Ερντογάν παίρνει ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, το οποίο εκφράζει την άποψη που έχουν πιθανότατα εκατομμύρια Ρώσοι ορθόδοξοι πολίτες για τον νέο-σουλτάνο Ερντογάν σε σχέση με την Αγιά Σοφία και τη μετατροπή της σε Τζαμί.
Οι Ρώσοι ειδικοί ουσιαστικά αναφέρουν ότι ο Τούρκος ηγέτης «εκδικείται» το μακελάρη της Ν. Ζηλανδίας και το μανιφέστο του περί εκδίωξης των μουσουλμάνων από την Κων/πολη («Ινσταμπούλ» κατά τον ίδιο)  ενώ το κύριο πρόβλημα είναι η «φωτιά» που βάζει ο ίδιος στις σχέσεις Ορθοδόξων και Τούρκων ισλαμιστών με την απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί από μουσείο.         

Ταυτόχρονα Ρωσικά ΜΜΕ και ειδικοί του στέλνουν τελεσίγραφο, για μην μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί.

Σίγουρα εκμεταλλεύεται τα γεγονότα στη Νέα Ζηλανδία ο Τούρκος πρόεδρος για την προεκλογική του προώθηση.

«Δεν θέλουμε να δούμε ξανά μια σύγκρουση ανάμεσα στον σταυρό και στην ημισέληνο», είχε δηλώσει ο Ερντογάν στους υποστηρικτές του πριν μερικές ημέρες, κάνοντας όμως ακριβώς το αντίθετο με το θέμα του ιερότερου ναού της χριστιανοσύνης, την Αγία Σοφία, κάτι που ήδη έχει ενοχλήσει  σφόδρα  την ορθόδοξη κοινότητα στην Ρωσία, αλλά και στα Βαλκάνια, εκτός φυσικά τους  απανταχού Έλληνες.

«Πρέπει να απαιτήσουμε πλήρη σαφήνεια στη τρομοκρατική επίθεση της Νέας Ζηλανδίας και την τιμωρία του ένοχου ή των ενόχων», δηλώνει ο Ρώσος ειδικός Vsevolod Chaplin.

«Το καθεστώς της Αγίας Σοφίας μπορεί να αλλάξει από μουσείο σε τζαμί και όλοι οι άνθρωποι θα μπορούν να το επισκέπτονται δωρεάν», δήλωσε ο παμπόνηρος ηγέτης του τουρκικού κράτους.

Σε συνέντευξη με ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, ο Ρώσος ειδικός Vsevolod Chaplin αξιολόγησε τις πιθανές συνέπειες αυτής της απόφασης:

«Η πρόταση Ερντογάν για να μετατρέψει τον Ιερό ναό της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, φυσικά προκαλεί τους ορθόδοξους, έστω και αν ο ίδιος ο Τούρκος ηγέτης ομιλεί περί ελεύθερης εισόδου, όμως, είναι λογικό να θέσουμε το ερώτημα: ποιος προκάλεσε αυτή τη δήλωση.;

«Οι εικασίες γύρω από την Αγία Σοφία ήταν ένα από τα βασικά στοιχεία του ισλαμοφοβικού μανιφέστου που είχε συντάξει ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας Brenton Tarrant.

Προφανώς, ο ίδιος (μακελάρης) είχε στο μυαλό του ένα μίγμα νεο-παγανισμού και ψευδο-χριστιανισμού. Παρεμπιπτόντως, το μανιφέστο δηλώνει ότι ο Tarrant επισκέφθηκε την Ουκρανία χρησιμοποιώντας σύμβολα  παρόμοια με αυτά του «Δεξιού Τομέα» και των ουκρανικών εξτρεμιστικών ομάδων εκεί.

Και μια ακόμα βασική ερώτηση: Είχε ο Νεοζηλανδός τρομοκράτης  συνεργούς και ιδεολογικούς εμπνευστές;

Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι ένας μακελάρης θα μπορούσε να σκοτώσει 50 ανθρώπους και να τραυματίσει 50 ακόμα σε δύο τζαμιά και μετά ήσυχα να επιστρέψει στο αυτοκίνητό του για όπλα ή πυρομαχικά», δηλώνει ο Ρώσος ειδικός.

Αυτό ακριβώς εκμεταλλεύθηκε ο Τούρκος πρόεδρος  Ερντογάν και αποφάσισε πρόσφατα να μιλήσει ενάντια στο όνομα της Κων/πολης, παρά το γεγονός ότι η πόλη αυτή είναι η έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, από την εποχή της βυζαντινής αυτοκρατορίας.

Στην συνέχεια αποφάσισε να αλλάξει με έναν δικό του πρωτότυπο τρόπο το καθεστώς της Αγίας Σοφίας και από μουσείο να γίνει Τζαμί, με πρόσχημα …το εισιτήριο, αλλά με στόχο βέβαια το φανατικό ισλαμικό ακροατήριο του ενόψει δημοτικών εκλογών.

Η ουσία όμως μετά από μια τέτοια κίνηση από τον Τούρκο πρόεδρο είναι, η όξυνση της έντασης ανάμεσα σε δύο κόσμους παίζοντας ο ίδιος πολύ επικίνδυνα παιχνίδια με θέμα την θρησκεία, κάτι που έχει προκαλέσει τρομερές καταστροφές  στο ιστορικό μακρινό παρελθόν και αυτό φέρεται να το ξεχνά.

PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου