Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΑΠΟ ΑΤΤΑΛΕΙΑ : «ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΚΤΟΣ…»


Στην συμμέτοχη και της Τουρκίας στην χάραξη των ενεργειακών αγωγών στην ανατολική Μεσόγειο, επέμενε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Γεώργιος Κατρούγκαλος, σε μια μακροσκελή συνέντευξη του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, κατά την διάρκεια των επαφών το στην Αττάλεια της Τουρκίας.


Χαρακτηριστικά ο Έλληνας ΥΠΕΞ φέρεται να είπε : «πως είναι δυνατόν να απομακρύνουμε την Τουρκία όταν έχει τόση μεγάλη έκταση ακτών στην ανατολική Μεσόγειο».

Η δήλωση αυτή του κ Κατρούγκαλου μάλλον εμφανίζεται σαν αντίθετη στο κλίμα που είχε επικρατήσει στην τριμερή διάσκεψη Ελλάδας –Κύπρου – Ισραήλ με την συμμετοχή του Αμερικανού ΥΠΕΞ για τον ενεργειακό αγωγό Eastmed, που βγάζει την Τουρκία από το ενεργειακό παιχνίδι καθώς η διαδρομή του θα είναι από το Ισραήλ μέσω Κύπρου, Ελλάδας προς Ευρώπη.

Αλλά και στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας ο κύριος Κατρούγκαλος εμφανίστηκε κάθετα αντίθετος στην πρόσφατη απόφαση της Ευρώπης να διακοπεί η ενταξιακή πορεία δηλώνοντας πως είναι αδύνατον η Τουρκία να μείνει εκτός Ευρώπης.

Μάλιστα!!!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου