Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Αλεξανδρείας Θεόδωρος: “Χριστέ, δίδε ελπίδα, διότι η Ελλάδα μας θα ζήσει…”


Πηγή: Defence Point 7/8/2018

Από την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος που εορτάστηκε και στην Αλεξάνδρεια, πήρε την αφορμή ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Ιεραποστολικού Πατριαρχείου κ. Θεόδωρος Β΄ για να ευχηθεί για την πληγωμένη από τις πυρκαγιές Ελλάδα.


«Χριστέ, Συ που είσαι το Φως, που έλαμψες στο Όρος το Θαβώρ, χάρισε στην πατρίδα μας, την Ελλάδα, υπομονή και κουράγιο, ώστε οι πυρκαγιές και οι καταιγίδες να μην αποκάνουν αυτούς τους ανθρώπους», επεσήμανε ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος σε εκδήλωση της παροικίας στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξανδρείας. Και ο Πατριάρχης Θεόδωρος κατέληξε: «Χριστέ, δίδε σε όλους ελπίδα, διότι η Ελλάδα μας θα ζήσει. Και η Αίγυπτος και ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός είναι στο πλευρό της…»

Η δήλωσή του αυτή έγινε κατά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξανδρείας, όπου τίμησε με το μετάλλιο του Κύριλλου του Λούκαρη, Πατριάρχου Αλεξανδρείας που έζησε πριν από τέσσερις αιώνες, στον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας κ. Εδμόνδο Κασιμάτη, παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκη και εκπροσώπων παροικιακών φορέων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου