Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ ΕΟΡΤΑΣΘΗΚΕ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΨΩΜΑ 731

 


Η Ένωση Αποστράτων Αξκών Στρατού / Παραρτήματος Τρικάλων και φέτος συμμετείχε στην καθιερωμένη εκδήλωση Τιμής και Μνήμης των μαχητών του 5ου Συντάγματος στο ύψωμα 731.

Η εκδήλωση άρχισε με δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Ακολούθως πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Μνημείου παρουσία της Θρησκευτικής ,πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου αλλά και εκπροσώπων φορέων ,συγγενών και απογόνων των ηρωικών μαχητών και πλήθος κόσμου.

Έντονη ήταν η συγκίνηση και η συναισθηματική φόρτιση με την παρουσία ενός εκ των τελευταίων εν ζωή Μαχητών του 5ου Συντάγματος Κου Ευαγγέλου Κόγια , στον οποίο απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα και έπαινος όπως και στους συγγενείς και απογόνους του Κου Αλεξάνδρου Γιαννόπουλου – Γιανούχο και του πεσόντα Στρατιώτη Βασιλείου Κατσαρού.

Την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης, εκφώνησε ο Ταξχος ε.α. Παναγιώτης Μαρδάνης με τίτλο «Σύγχρονες Θερμοπύλες». Αναφορά στα γεγονότα έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Κος Χρήστος Μιχαλάκης, ο οποίος τόνισε τη σημασία της θυσίας, ενώ ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Τρικάλων Κος Τσιπίδης Δημήτριος, υπογράμμισε ότι οι ήρωες του 731 αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για τις επόμενες γενιές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου