Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Ραντεβού με την Ιστορία (Φώτο)

Δυο ¨Ηρωες αντάμα - αντάμα (Στρατηγός Κόρκας Κων/νος , Ανθ/νομος Παπακων/νου Νικόλαος)
  Όπως προλογίζει και ο τίτλος του θέματος,  είχαμε την τύχη και την ευτυχία μπορούμε να πούμε, το πρωί της πέμπτης 18 Μαΐου, να βρεθούμε με τον ζωντανό – θρύλο του Ελληνικού Στρατού Αντιστράτηγο ε.α. Κωνσταντίνο Κόρκα.

Ο Αντιστράτηγος βρέθηκε στην πόλη μας για να μιλήσει  στα στελέχη και του Σπουδαστές της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών.

Μετά το πέρας της ομιλίας του ζήτησε από τον Δκτή της Σ.Μ.Υ να συναντήσει τον Πρόεδρό μας, τον λοκατζή, όπως αποκαλεί καθώς και  ο Στρατηγός υπηρέτησε  ως Ιερολοχίτης – Καταδρομέας και Αλεξιπτωτιστής. 

Η συνάντηση έγινε στην επιχείρηση που διατηρεί ο Πρόεδρός μας  στην πόλη των Τρικάλων, λόγω της λοκατζίδικης  επίσκεψης του Στρατηγού, όπου του επιδόθηκε εικόνα τους Αγίου Παισίου.

Ο Στρατηγός Κόρκας στα 95 του με πλήρη ζωηράδα και πνευματική διαύγεια, μας μίλησε  για το πέρασμά του από τον Ελληνικό Στρατό, και μας θύμισε ότι:
 Σε κάθε δύσκολη στιγμή του Ελληνισμού (όπως περνάμε και τώρα) χρειάζεται ομοψυχία, ομόνοια, πίστη στα ιδανικά του έθνους και στήριξη του ενός προς τον άλλο, για να ξεπεραστούν τα εμπόδια από όλους μαζί. 

 Έλληνες ενωμένοι, πάντα κερδισμένοι.

Ο Αντιστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Κόρκας, αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1943 με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού Πεζικού και αποστρατεύτηκε το 1980 με το βαθμό του Αντιστρατήγου.

Ως Εύελπις Ι Τάξεως συμμετείχε με τους ηρωικούς συμμαθητές του στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Κρήτη (1941), στη Βόρεια Αφρική (1942-43), καθώς και στα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα (1943 – 1945), ως Ιερολοχίτης – Καταδρομέας και Αλεξιπτωτιστής. Ακολούθως πολέμησε και διακρίθηκε όλως ιδιαιτέρως στη διάρκεια του Ελληνικού Εμφυλίου, ως Λοκατζής σε Μοίρες Καταδρομών.

Τιμήθηκε με πλήθος Ηθικών Αμοιβών, μερικές από τις οποίες είναι: -Προαγωγή επί ανδραγαθία. -Χρυσούν Αριστείον Ανδρείας (εξάκις). -Πολεμικός Σταυρός Γ΄ Τάξεως (επτάκις). -Μετάλλιο Εξαίρετων Πράξεων (τρις). -Βρετανικό Μετάλλιο Ανδρείας. -Ανώτατο Παράσημο Εθνικής Αξίας της Γαλλίας.

ΦΩΤΟ Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου