Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τρίτη 16 Μαΐου 2023

Επείγον: Ο νικητής του Δήμου Χειμάρρας κατέθεσε δυο αιτήματα για μεταφορά του σε νοσοκομείο

Από τις φυλακές της Αυλώνας, όπου βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Διονύσης με το ψευδώνυμο ‘Φρέντι’  Μπελέρης, ο νικητής του συνασπισμού «Μαζί Κερδίζουμε» στο δήμο της Χειμάρρας, ζήτησε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο των φυλακών των Τιράνων.

Μέσω πηγών του ΣΠΑΚ η «Ora News» πληροφορήθηκε ότι δύο αιτήματα μεταφοράς του Φρέντι Μπελέρη έχουν υποβληθεί στη Γενική Διεύθυνση Φυλακών.

Από τη σύλληψή του, ο Μπελέρης ισχυρίστηκε ότι είχε καρδιακά προβλήματα και υψηλό επίπεδο διαβήτη.

Όμως, παρόλα αυτά, οι απαιτήσεις του νικητή Δημάρχου της Χειμάρρας δεν θεωρήθηκαν ειλικρινείς. Αφού η δικαστής της Αυλώνας, Ντορίνα Στρόκα, του έχει αναθέσει το μέτρο ασφαλείας «σύλληψη στη φυλακή».

Τώρα αναμένεται ότι τις επόμενες ημέρες τα δύο αιτήματα του Φρέντι Μπελέρη να εξεταστούν από επιτροπή στη Γενική Διεύθυνση Φυλακών, όπου θα αποφασιστεί εάν θα εγκριθεί ή όχι η μεταγωγή του από τις φυλακές Αυλώνας στο νοσοκομείο των φυλακών στα Τίρανα.

Αυτή τη στιγμή, η ποινική δικογραφία σε βάρος του Φρέντι Μπελέρη και του συνεργού του, Παντελή γνωστού και ως Πάνο Κοκαβέση, έχει μεταφερθεί στην ειδική εισαγγελία του  ΣΠΑΚ.

Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, οι Κοκαβέσης και Μπελέρης θα εμφανιστούν εκ νέου ενώπιον του ειδικού δικαστηρίου, όπου θα υποβληθούν στη διαδικασία επαναξιολόγησης του μέτρου ασφαλείας «σύλληψη στη φυλακή».

Εάν το δικαστήριο αποφασίσει να συνεχιστεί η παραμονή του Φρέντι Μπελέρη στη φυλακή, κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε νομικό δικονομικό αδιέξοδο στον τρόπο που θα δοθεί ο όρκος ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, ως νικητή δημάρχου στο δήμο Χιμάρας.

Κι αυτό γιατί ο Μπελέρης είναι απομονωμένος στους χώρους της φυλακής και η αλβανική νομοθεσία απαιτεί ο νέος δήμαρχος να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του μετά την ορκωμοσία ενώπιον των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Μπελέρης κέρδισε με μόλις 19 ψήφους διαφορά έναντι του ανταγωνιστή του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Γιόργκο Γκόρο. Με το αποτέλεσμα της νίκης, ο Μπελέρης βρισκόταν έγκλειστος στις φυλακές Αυλώνας.

The Hellenic Information Team


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου