Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

Ιωάννινα: Βανδάλισαν αγάλματα ευεργέτη και μαχητών της Απελευθέρωσης – Τους έβαψαν κλόουν

Οργή... Πρόκειται για τις προτομές του Χριστόδουλου Σώζου, του Μιχαήλ Στιβαρού και του Χρήστου Κατσάρη.

Ντροπή προκαλεί ένα περιστατικό βανδαλισμού στα Ιωάννινα, όπου κάποιοι ασυνείδητοι έβαψαν με σπρέι σαν κλόουν τα αγάλματα ενός ευεργέτη και μαχητών της Απελευθέρωσης.

Πρόκειται για τρεις προτομές και συγκεκριμένα του Χριστόδουλου Σώζου, του Μιχαήλ Στιβαρού και του Χρήστου Κατσάρη, όπως δημοσίευσε και το ipeirotika. gr.

Ο Χριστόδουλος Σώζος έχασε τη ζωή του στη μάχη στις 6 Δεκεμβρίου 1912 στις μάχες για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων , δηλαδή στη Μάχη του Μπιζανίου στο ύψωμα του Προφήτη Ηλία στη Μανωλιάσσα Ιωαννίνων. Έγινε ο πρώτος και ο μόνος δήμαρχος της Κύπρου που έπεσε μαχόμενος σε μάχη ως απλός στρατιώτης.

 

Ο Μιχαήλ Στιβαρός ήταν Κύπριος αγωνιστής έπεσε ηρωικά στη μάχη Μπιζανίου το Δεκέμβριο του 1912, πολεμώντας για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων.

 

Ο Χρήστος Κατσάρης ήταν Γιαννιώτης και ευεργέτης κυρίως της ιδιαίτερης πατρίδας του. Μεταξύ άλλων παραχώρησε στο Δήμο Ιωαννιτών ένα κατάστημα στην οδό Κυδαθηναίων στην Πλάκα, ένα οικόπεδο στη λεωφόρο Κηφισίας καθώς και πενήντα εκατομμύρια δραχμές για την κατασκευή έργων. Επίσης, κατασκεύασε ταπητουργείο και κοινοτικό κατάστημα στο Καλέντζι των Ιωαννίνων, τον τόπο καταγωγής του.



ΠΗΓΗ/PHOTO: newsbomb/Ipeirotika. gr

EL ΕΘΝΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου