Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Στρατηγός Ζιαζιάς – Ίμια: Η Ελλάδα πόνεσε, μάτωσε, διασύρθηκε, προδόθηκε…

“Σήμερα, συμπληρώνονται 27 χρόνια από την κρίση που έφερε Ελλάδα και Τουρκία στα πρόθυρα του πολέμου. Η κρίση των Ιμίων έληξε με την θυσία του πληρώματος του ελικοπτέρου AB-212 (ΠΝ21) που «κατέπεσε» στα Ίμια. Ο Παναγιώτης Βλαχάκος, ο Έκτορας Γιαλοψός και ο Χριστόδουλος Καραθανάσης τήρησαν τον όρκο προς το Έθνος και την Πατρίδα και πέρασαν στο Πάνθεον της Αθανασίας και εντάχθηκαν στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσαν για την πατρίδα, για την σημαία και όχι για ένα «πανί» που την αποκάλεσε κάποιος «υψηλά ιστάμενος»”, αναφέρει ο πρώην Α/ΓΕΣ στρατηγός ε.α. Κωνσταντίνος Ζιαζιάς.

“Σε αυτές τις εποχές η θυσία τους δεν εγγράφεται απλώς διατήρηση της μνήμης αλλά πολύ περισσότερο ως άντληση παραδείγματος, ως υπόμνηση καθήκοντος. Τη νύχτα εκείνη, η Ελλάδα πόνεσε, μάτωσε, διασύρθηκε, προδόθηκε, μίκρυνε! Με την ελπίδα ότι δεν θα επαναληφθούν ανάλογα τραγικά λάθη, ευχόμαστε η θυσία των τριών στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού να μην πάει χαμένη. Αιωνία η μνήμη τους.

ΑΘΑΝΑΤΟΙ.!!!!!!!!!!!

“Η θυσία των τριών Στελεχών του ΠΝ , κατά την εκτέλεση του υπέρτατου καθήκοντος , σε συνδυασμό με την απόφαση συμφωνίας που λήφθηκε σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο, παρά τις όποιες αντιρρήσεις υπήρξαν από την τότε στρατιωτική ηγεσία, είναι σίγουρο ότι προβλημάτισαν και ενόχλησαν και απογοήτευσαν τα στελέχη και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και ιδιαίτερα αυτών που έζησαν από κοντά τα γεγονότα……..

‘Το σήμα του τότε Αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού Αντιναυάρχου Ιωάννη Στάγκα τα ξημερώματα της 31 Ιανουαρίου 1996 , ώρα 2:04 το πρωί , προς όλες τις Μονάδες του Στόλου, που βρίσκονταν στο Αιγαίο και γύρω από τα Ίμια , δείχνει την ετοιμότητα και την ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ των Ενόπλων Δυνάμεων εκείνο το βράδυ: «Είμαι απόλυτα βέβαιος αν χρειαστεί όλοι σας θα φανείτε αντάξιοι της ένδοξου ιστορίας του Πολεμικού Ναυτικού.
Καλή τύχη και ο Θεός Μαζί σας».

“Δεν πρέπει να λησμονούμε την άριστη ανταπόκριση και συντριπτική τακτική υπεροπλία των ΕΔ , της ΕΥΠ και όλων των αρμοδίων υπηρεσιών που είχαν προβλέψει, ενημερώσει και προσφέρει μεγάλο πλεονέκτημα στην ηγεσία της χώρας την αποφράδα εκείνη νύκτα του Ιανουαρίου του 1996”, καταλήγει.

Defence Point


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου