Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Οργή Μενέντεζ για την Τουρκία: «Αυτές δεν είναι ενέργειες συμμάχου χώρας»

Σε υψηλούς τόνους απευθύνεται και στο νέο μήνυμά του προς την Τουρκία ο Αμερικανός Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ.

«Αυτές δεν είναι ενέργειες συμμάχου χώρας», γράφει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Twitter αναφερόμενος στις αεροπορικές επιδρομές της Τουρκίας σε βάρος Κουρδικών στόχων σε Συρία και Ιράκ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, προσθέτει επισυνάπτοντας δημοσίευμα των New York Times:

«Οι αεροπορικές επιδρομές της Τουρκίας στο Ιράκ και τη Συρία, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων εταίρων των ΗΠΑ στις SDF, έχουν ήδη σκοτώσει αμάχους και έχουν καταστρέψει κρίσιμες αστικές υποδομές ενώ απειλούν να υπονομεύσουν τη μάχη κατά του ISIS».

«Βάναυσος δικτάτορας ο Ερντογάν»

Ο δημοκρατικός Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, έχει καταφερθεί ανοιχτά πολλές φορές κατά της Τουρκίας και έχει επικρίνει τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μιλώντας την περασμένη Τετάρτη σε εκδήλωση για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους, χαρακτήρισε τον Τούρκο πρόεδρο «βάναυσο δικτάτορα», ενώ για το ζήτημα των F-16, είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θα επιτρέψει την πώληση μαχητικών στην Τουρκία.

«Αποκαλεί τους Κύπριους και όσους αγαπούν την ελευθερία, εχθρούς. Συνεργάζεται με ορισμένους από τους πιο βάναυσους δικτάτορες του κόσμου, από τον Σι Τζιπίνκ της Κίνας μέχρι τον Πούτιν της Ρωσίας. Πράγματι, ο Ερντογάν βλέπει την παράνομη προσάρτηση μέρους της Ουκρανίας και κρατά σημειώσεις. Γιατί θέλει να κάνει το ίδιο στη βόρεια Κύπρο και να προσαρτήσει τα κατεχόμενα εδάφη» ανέφερε ο Μενέντεζ. 

«Σήμερα η απειλή της προσάρτησης των κατεχόμενων πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν. Τούτων δοθέντων, δεν πιστεύω ότι οι ΗΠΑ πρέπει να δώσουν τα μαχητικά F-16 στα χέρια του προέδρου Ερντογάν. Και γι' αυτό, ως πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων δεν θα εγκρίνω την πώληση κανενός F-16 στην Τουρκία μέχρι να σταματήσει την εκστρατεία των προκλήσεων στην ευρύτερη περιοχή», είχε τονίσει χαρακτηριστικά.

PENTAPOSTAGMA

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου