Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και Παιδείας της Ρουμανίας, Αντρέι Μάργκα, κάλεσε την Ουκρανία να αρχίσει το...μοίρασμα εδαφών σε όλους τους γειτόνους, συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας.

 

«Βρισκόμαστε σε μια απολύτως εξαιρετική κατάσταση και λέω με κάθε ευθύνη ότι η Ουκρανία βρίσκεται μέσα σε αφύσικα σύνορα. Πρέπει να εκχωρήσει τα εδάφη της Ουγγαρίας (Υπερκαρπαθία), της Πολωνίας (Γαλικίας), της Ρουμανίας (Μπουκόβινα) και της Ρωσίας (Ντονμπάς και Κριμαία). Αυτά είναι εδάφη άλλων χωρών».

 Ο Ρουμάνος πολιτικός πρόσθεσε πως τέλος στη σύρραξη θα μπορούσε μπει μόνο μέσω διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία και τη μεσολάβηση των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Κίνας.

«Οσο η κατάσταση δεν επιλύεται μέσω μιας συζήτησης με τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, τη Γερμανία, την Ουκρανία και την Κίνα, και δεν επιτυγχάνεται συμφωνία, δεν θα υπάρχει ειρήνη στην Ευρώπη. Αν δεν υπάρχει ειρήνη, η δημοκρατία θα υποφέρει» τόνισε ο πρώην ρουμάνος ΥΠΕΞ στην κυβέρνηση του Βίκτορ Πόντα.

Kαι συνέχισε:

«Προσωπικά, είμαι υπέρ του πολιτικού ρεαλισμού. Οι υπερδυνάμεις, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Κίνα, η Ρωσία και η Ευρωπαϊκή Ενωση θα πρέπει να συνεννοηθούν για μια νέα δομή ασφάλειας στην Ευρώπη και τον κόσμο. Οσο αυτή η δομή ασφάλειας δεν επιτυγχάνεται, όλες οι πλευρές θα οπλίζονται και θα βρίσκονται αντιμέτωπες στο ουκρανικό μέτωπο ενώ ο εκδημοκρατισμός δεν θα είναι δυνατός ούτε στην Ουκρανία ούτε αλλού».

Παράλληλα τόνισε, εν αντιθέσει με όλα όσα λένε οι δουλικές δυτικές κυβερνήσεις, ότι στην Ουκρανία «δεν μιλάμε για δημοκρατία»:

«Υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος μέχρι τη δημοκρατία. Τα κόμματα απαγορεύονται εκεί και την τηλεόραση ελέγχει ένα από αυτά. Ορισμένοι πολύ πλούσιοι φεύγουν από τη χώρα με χρήματα. Η χώρα από την οποία φεύγουν οι άνθρωποι με λεφτά, με τα πάντα, δεν μπορεί να είναι ούτε δημοκρατική ούτε αναπτυγμένηΗ Ρουμανία δεν έχει καμία σχέση σε αυτόν τον πόλεμο. (…) Η Ρουμανία έχει όλα τα μέσα για να μην υποφέρει από την ενεργειακή κρίση».

EL - ΕΛΛΑΔΑ


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου