Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Έρχεται κύμα κουρδικών επιθέσεων σε τουρκικά αστυνομικά τμήματα

Ο ηγέτης των Κούρδων αποκαλύπτει το σχέδιο Ερντογάν για σύνορα εθνικού όρκου

Η βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας  σε αστυνομικό τμήμα της Τουρκίας, από την οποία τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί, ήταν προσχεδιασμένη πολεμική επιχείρηση του ΡΚΚ.

Βίντεο και πληροφορίες της τουρκικής αστυνομίας αποκάλυψε την συμμετοχή δύο μελών της οργάνωσης, τα οποία είχαν αποστολή να ανατινάξουν το αστυνομικό τμήμα, ως μέρος ευρύτερου σχεδίου αποσταθεροποιήσεως της Τουρκίας, ενόψει της έντασης με την Ελλάδα και των επερχόμενων εκλογών.

Χάος και εξέγερση θέλουν να διασπείρουν οι Κούρδοι εντός τουρκικής επικράτειας για δύο κυρίως λόγους:

Α. Γνωρίζουν μέσω ανεπίσημων καναλιών περίπου τι ετοιμάζει το καθεστώς Ερντογάν ειδικά κατά των ελληνικών νησιών και του Αιγαίου, και εκτιμούν ότι η κρίσιμη και για αυτούς ώρα πλησιάζει.

Β. Δέχονται βοήθεια και παραινέσεις από την δύση να προκαλέσουν ρήγματα στο τουρκικό κράτος, για αυτό ξεκίνησαν με επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα, αφού η τουρκική αστυνομία κρατά όρθιο το στυγνό καθεστώς του Ερντογάν.

Πρόκληση επιθέσεων και σε άλλα αστυνομικά τμήματα στην Τουρκία

Εδώ και μεγάλο διάστημα είναι γνωστό το κουρδικό σχέδιο για επικείμενο κύμα επιθέσεων σε τουρκικές μεγαλουπόλεις, και δομές του κράτους, κάτι που είχε αποκαλύψει η τουρκική αστυνομία και οι μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ), μετά τη σύλληψη Κούρδων κομάντος με ειδικότητα στον αστικό πόλεμο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν, καθορίστηκε ότι η κουρδική οργάνωση YPG και το ΡΚΚ, έχουν σχέδιο να πραγματοποιήσουν εντυπωσιακές δράσεις σε τουρκικές μητροπόλεις, ειδικά στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να ανυψώσουν το ηθικό στα μέλη τους εντός Τουρκίας και να τραβήξει την προσοχή από άλλες περιοχές.

Πρόκειται σαφώς για σχέδιο πρόκλησης αντιποίνων των Κούρδων κατά της τουρκικής κυβέρνησης, η οποία «δρέπει τους καρπούς» των εν ψυχρώ δολοφονιών που υλοποιούν οι φιλότουρκοι τζιχαντιστές στην Βόρεια Συρία, ενώ νέες πληροφορίες φέρουν την Άγκυρα να φοβάται τρομερό κύμα επιθέσεων σε στρατιωτικές μονάδες, ναυστάθμους και πολεμικά αεροδρόμια, καθώς και εργοστάσια της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας.

Μ.Καραγιλιάν προειδοποιεί Ελλάδα, ΗΠΑ ,Δύση και ΕΕ για το σχέδιο Ερντογάν

 Ο ηγέτης των Κούρδων της Συρία, Μ.Καραγιλιάν σε συνέντευξη του αποκάλυψε μεταξύ άλλων ότι “ ο Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί τους Κούρδους ότι έχουν τα δικά τους σχέδια και υπακούν σε ξένες δυνάμεις που είναι πίσω τους, με κύριο στόχο να συντρίψουν την Τουρκία και ότι αυτή η απειλή έπρεπε να εξαλειφθεί”.

( Τι μας θυμίζει όμως αυτό το αφήγημα, μα φυσικά τις κατηγορίες κατά της Ελλάδος και των ΗΠΑ σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο).

Ο Καραγιλιάν συνεχίζοντας τόνισε “επομένως, ο Ερντογάν αποφάσισε ότι στρατιωτικές επεμβάσεις δεν πρέπει να γίνονται μόνο εντός των συνόρων της Τουρκίας, αλλά και σε Συρία και Ιράκ.

Οι Τούρκοι είπαν επίσης ότι ήταν ήδη λάθος η αναγνώριση του καθεστώτος του ιρακινού Κουρδιστάν, γι αυτό και η Β.Συρία δεν πρέπει να αυτονομηθεί.

Έτσι οι Τούρκοι σκέφτηκαν ένα νέο concept και το 2015 μας κήρυξαν τον πόλεμο.

Μίλησαν ανοιχτά για μια ζώνη τριάντα χιλιομέτρων πέρα ​​από τα σύνορά τους, η οποία εκτείνεται από το Αφρίν στη Ροζάβα μέχρι το Xakurke και το Sidekan στην Βόρεια Συρία.

Ο απώτερος στόχος τους ωστόσο, είναι να καταλάβουν το έδαφος εντός των συνόρων του Misak-ı Milli (Εθνικό Σύμφωνο) ένα σχέδιο που εκπονήθηκε στο οθωμανικό κοινοβούλιο στις αρχές της δεκαετίας του 1920, το οποίο προβλέπει ένα τουρκικό έδαφος που περιλαμβάνει τη Θράκη, τη βόρεια Συρία και το βόρειο Ιράκ]. Θέλουν τον έλεγχο τριών τμημάτων του Κουρδιστάν”, κατέληξε ο ίδιος.

Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει σχέδιο της δύσης για “κράτος του Κουρδιστάν”, που θα συμπεριλάβει και την τουρκική περιοχή του Ντιγιαρμπακίρ, η οποία θα ενωθεί με τις κουρδικές περιοχές του βόρειου Ιράκ και της Συρίας, οδηγώντας στην ίδρυση ενός ανεξάρτητου κουρδικού κράτους που θα είχε πρόσβαση στη θάλασσα, τεράστιους πόρους πετρελαίου και έναν αδιαμφισβήτητο προσανατολισμό υπέρ της Αμερικής και του Ισραήλ.

Το νέο κράτος, μαζί με το κράτος του Ισραήλ, θα αποτελούσε έναν σταθεροποιητικό παράγοντα στη Μέση Ανατολή και, σύμφωνα με δυτικές πηγές πληροφοριών, μια νέα κουρδική κυβέρνηση βρίσκεται έτοιμη στην περιοχή, κοντά σε μια αμερικανική εγκατάσταση.

Για να διατηρηθεί αυτό το κράτος αρχικά, πηγές ανέφεραν ότι η Κύπρος θα μετατρέπονταν σε μια τεράστια βάση του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου