Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Ποιο ήταν το μήνυμα Γκιουλέν: Μην υπακούσετε τον Ερντογάν αν αποπειραθεί κάτι-Σοβαρή ενόχληση στην Τουρκία με την συνέντευξη στο ελληνικό κανάλι

Σύμφωνα με τον τον Κωνσταντίνο Φίλη, Εκτελεστικό Διευθυντή Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και Επικεφαλής του Τομέα Ρωσίας-Ευρασίας & ΝΑ Ευρώπης, πρέπει να συγκρατήσουμε ορισμένα συγκεκριμένα πράγματα από την εν λόγω συνέντευξη

Πολύ ενδιαφέρον είχε η συνέντευξη του Φετουλάχ Γκιουλέν στον Alpha. 

Ο Φετουλάχ Γκιουλέν μίλησε στον Alpha από το σπίτι – φρούριο που ζει στην Πενσυλβάνια των Ηνωμένων Πολιτειών, σημειώνοντας την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.

«Οι δικοί μας συμπεριφέρονται λες και είναι μεθυσμένοι. Το τελευταίο διάστημα, ο δικός μας (ο Ερντογάν) λέει ανοησίες ότι θα πάει στα νησιά και θα κάνει κατάληψη» τόνισε και συμπλήρωσε: «Όλοι πρέπει να παραμείνουν στις θέσεις τους. Η Ελλάδα ήταν πάντα ένας πυλώνας για την ανάπτυξη όλων των πολιτισμών του κόσμου».

Παράλληλα, έστειλε και το μήνυμά του προς τους Έλληνες: «Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα που φιλοξένησε τόσους πολλούς ανθρώπους. Αυτό είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό και πρέπει να αναγνωριστεί από όλους».

Επίσης, αναφέρθηκε και σε όσους καλλιεργούν την ένταση μεταξύ των δύο χωρών. «Κάποιοι δουλεύουν σκληρά για να χαλάσουν την ατμόσφαιρα και να θολώσουν τα νερά» πρόσθεσε ο Φετουλάχ Γκιουλέν.

Τι να συγκρατήσουμε 

Σύμφωνα με τον τον Κωνσταντίνο Φίλη, Εκτελεστικό Διευθυντή Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και Επικεφαλής του Τομέα Ρωσίας-Ευρασίας & ΝΑ Ευρώπης, πρέπει να συγκρατήσουμε ορισμένα συγκεκριμένα πράγματα από την εν λόγω συνέντευξη.

Τι συγκρατούμε από τη συν.Γκιουλέν στον Alpha:“Όλοι πρέπει να παραμείνουν στις θέσεις τους” δηλαδή μήνυμα πως αν ο Ερντογάν επιχειρήσει κάτι να μην υπακούσουν οι δικοί του &“Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα που φιλοξένησε τόσους πολλούς ανθρώπους” άρα να συνεχίσει να υποδεχ. γκιουλ/στες

Τουρκική ενόχληση 

Και βέβαια ήταν αναμενόμενη η τουρκική ενόχληση για την συνέντευξη του Νο1 εχθρού του καθεστώτος Ερντογάν. Πολλά ΜΜΕ αντέδρασαν έντονα επιτιθέμενα και στην χώρα μας βεβαίως. 

Ενδεικτικά το trhaber.com αναφέρει: 

Το ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι Alfa δημιούργησε νέο σκάνδαλο παίρνοντας συνέντευξη από τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον αρχηγό της FETÖ. Παραχωρώντας συνέντευξη στο κανάλι, ο αρχηγός της τρομοκρατίας είπε ότι «η Τουρκία φέρεται σαν μεθυσμένη» και υποστήριξε τις προκλήσεις που πραγματοποιεί η Ελλάδα πάνω από τα νησιά.

Ο προδοτικός ηγέτης των τρομοκρατών Γκιουλέν, ο οποίος υποστήριξε τις προκλήσεις της Ελλάδας στο ζήτημα των νησιών, έδωσε πλήρη υποστήριξη στην Ελλάδα για το θέμα των νησιών, λέγοντας, "Όλοι να μείνουν στη θέση τους. Η Ελλάδα είναι μια σημαντική χώρα, αλλά κάποιος θέλει να χαλάσει το κλίμα". Προχώρησε περισσότερο στη συνέντευξη. "Οι άνθρωποι μας συμπεριφέρονται σαν να είναι μεθυσμένοι. Λένε ανούσια πράγματα όπως εισβολή στα ελληνικά νησιά. Ο καθένας πρέπει να μείνει στη θέση του. Η Ελλάδα υπήρξε πυλώνας της ανάπτυξης των πολιτισμών σε όλο τον κόσμο. Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα που υποδέχεται πολλούς ανθρώπους. Είναι σημαντικό και πρέπει να το εκτιμούν όλοι. Δουλεύει σκληρά για να μπερδέψει». Απέδειξε ξανά την προδοσία του. Η εν λόγω συνέντευξη μεταδόθηκε για λεπτά από την ελληνική τηλεόραση. 

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου