Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Τα ελληνικά F-16 «έπιασαν στον ύπνο» τα τουρκικά ραντάρ: Κατευθύνθηκαν υπό άκρα μυστικότητα σε Κύπρο και Ισραήλ

Για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα διαπιστώνεται πως η τουρκική αεράμυνα «αναπαύεται» ειδικά στο νότιο τμήμα της Μεσογείου.

Ένα σμήνος από οκτώ ελληνικά F-16 απογειώθηκε από την 115 Πτέρυγα Μάχης της Σούδας και κατευθύνθηκε υπό άκρα μυστικότητα σε Κύπρο και Ισραήλ, χωρίς να εντοπιστεί ούτε για ένα λεπτό από τη γείτονα χώρα πετώντας σε πολύ χαμηλό ύψος. Η ίδια τακτική χρησιμοποιήθηκε και κατά την πτήση της επιστροφής στη βάση.

Τα αεροσκάφη απογειώθηκαν και πραγματοποίησαν τη συγκεκριμένη αποστολή στο πλαίσιο της ελληνοϊσραηλινής άσκησης «Frizis Damas 2022» η οποία πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικά για λόγους ασφαλείας, χωρίς να υπάρχει ποτέ επίσημη σχετική ανακοίνωση. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», οι Έλληνες χειριστές ήταν έτοιμοι να αντιπαρατεθούν σε αναχαιτίσεις και εικονικές αερομαχίες εάν τους εντόπιζαν οι Τούρκοι, ωστόσο δεν τους είδαν ποτέ.

Θυμίζουμε ότι και το καλοκαίρι του 2020, κατά τη διάρκεια της σοβαρής κρίσης με το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis, οκτώ ελληνικά μαχητικά του ίδιου τύπου απογειώθηκαν και πάλι από τη βάση της Σούδας και προσγειώθηκαν στην Πάφο, επέστρεψαν στην Κρήτη και ποτέ δεν τα πήραν χαμπάρι οι Τούρκοι.

INFOGNOMON POLITICS


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου