Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

Οι αμερικανικές αρχές απειλούν την Τουρκία με ισχυρά στρατιωτικά πλήγματα εάν εισβάλει στη Συρία

Οι  Ηνωμένες Πολιτείες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο σύγκρουσης αμερικανικών και τουρκικών δυνάμεων στη Συρία, δημοσιεύουν ρωσικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Μάλιστα, η Ουάσιγκτον έχει ήδη προβεί σε ανακοίνωση με την οποία απείλησε ανοιχτά την Τουρκία ότι είναι πιθανές άμεσες συγκρούσεις μεταξύ του αμερικανικού και του τουρκικού στρατού στη Συρία και αυτό θα οδηγήσει σε επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ των χωρών.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος Μπεντρετίν Μπελιουκπασί  γράφει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υπενθύμισαν στην Άγκυρα τα στρατεύματά τους στη Συρία, σημειώνοντας ότι εκεί, μαζί με τον αμερικανικό στρατό, βρίσκονται και οι δυνάμεις των συμμάχων τους.

«Αμερικανοί αξιωματούχοι υπέδειξαν ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν στρατεύματα και αεροσκάφη στη Συρία, τονίζοντας ότι εάν η Τουρκία ξεκινήσει μια επιχείρηση στη Συρία χωρίς την έγκριση των ΗΠΑ, υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω μαχών και έντασης», είπε ο δημοσιογράφος.

Στην Άγκυρα δόθηκε να καταλάβει ότι θα έπρεπε να ενεργήσει μαζί με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Ουάσιγκτον. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να προστατεύουν τα συμφέροντά τους στην Τουρκία, ως εκ τούτου, σκοπεύουν να σταματήσουν τις δραστηριότητες της Τουρκίας εάν στοχεύουν στην κλιμάκωση της κατάστασης στη Συρία.

The Hellenic Information Team

Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου