Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Ο Michel Barnier θέλει μορατόριουμ 3 με 5 έτη για τη μετανάστευση

Ο γνωστός Γάλλος πολιτικός Μισέλ Μπαρνιέ, ο επικεφαλής διαπραγματευτής του Brexit για την ΕΕ, δήλωσε πως η μετανάστευση απειλεί την Ευρώπη και πρέπει να διακοπεί.

Σε συνέντευξή του στο RTL ο κεντρώος πολιτικός, που έχει χρηματίσει Υπουργός και Επίτροπος στην ΕΕ, υποστήριξε ότι μεταξύ των μεταναστών που εισέρχονται παράνομα στην Ευρώπη περιλαμβάνονται τρομοκράτες.

Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να ανασταλεί η διαδικασία της αποδοχής μεταναστών για 3 με 5 χρόνια, ώστε η Γαλλία να εξετάσει, αξιολογήσει και να αλλάξει αν χρειαστεί την πολιτική της για την μετανάστευση.

Ο Μισέλ Μπαρνέ τόνισε ότι δεν είναι τρομοκράτες ή εγκληματίες όλοι όσοι αναζητούν άσυλο στην Ευρώπη, αλλά η μετανάστευση απειλεί την σταθερότητα της κοινωνίας.

Ο πρώην Γάλλος Υπουργός και Επίτροπος στην ΕΕ είπε επίσης ότι οι επανενώσεις των οικογενειών θα πρέπει να διακοπούν, η διαδικασία έκδοσης αδειών παραμονής θα πρέπει να επανεξεταστεί και η χρήση επιδομάτων από το Γαλλικό κράτος θα πρέπει να ελέγχεται.

Οι φοιτητές και οι πρόσφυγες θα μπορούν να αιτούνται άδεια παραμονής παρά την αναστολή της διαδικασίας, ενώ η Γαλλική κυβέρνηση θα πρέπει να πιέσει για εντονότερο έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

Ο 70χρονος Μισέλ Μπαρνιέ, ένας κεντρώος πολιτικός του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, δηλώνει πως η εμπειρία του με την διαδικασία του Brexit τον οδηγεί στο να πιστεύει πως δεν πρέπει να υπάρχει πολιτικός εφησυχασμός.

Η δημοσιοποίηση των απόψεών του θεωρείται ως η ανεπίσημη έναρξη της καμπάνιας του για την Προεδρία της Γαλλίας στις εκλογές του 2022. Ο Μπαρνιέ εκλέχτηκε για πρώτη φορά Βουλευτής σε ηλικία 27 ετών, υπήρξε Υπουργός σε αρκετές κυβερνήσεις και Ευρωπαίος Επίτροπος για δύο θητείες.

Πηγή: Cosmostatus


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου