Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Βίντεο: Συγκινεί το τραγούδι μαθητών για τις «ξενιτεμένες» Καρυάτιδες.



Με το δικό τους τρόπο «διαμαρτυρήθηκαν» για τις ξενιτεμένες Καρυάτιδες στο Βρετανικό Μουσείο, παιδιά από την Κρήτη που βρέθηκαν στο Λονδίνο στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής.

Τα παιδιά, συνοδευόμενα από την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γουβών και την κ. Χαριστάκη καθισμένα γύρω από την Καρυάτιδα τραγούδησαν το «Τζιβαέρι» και μάλιστα πολλά βούρκωσαν από τη συγκίνηση για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Χαριστάκη: «αποφασίσαμε να επισκεφτούμε το Βρετανικό Μουσείο , αν και δε μας χαροποιει καθόλου το γεγονός ότι βρίσκονται εκεί, ως γνωστόν, τα κλεμμένα μάρμαρα του Παρθενώνα και η Καρυάτιδα που είναι σχεδόν κρυμμένη σε ένα δωματιάκι αντί να βρίσκεται με τις αδερφές της σε περίοπτη θέση στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Τα μάτια μας γέμισαν δάκρυα, η συγκίνηση το δέος αλλά και η απογοήτευση στο έπακρο και ακολούθησε από τα παιδιά ένα project που ονομάζεται “Your Thoughts on Greece…for tourists in London” . Ανάμεσα στις ερωτήσεις που κάναμε στους επισκέπτες του Μουσείου ήταν και το «αν επιθυμούν να επιστρέψουν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στην Ελλάδα». Η απάντηση όλων 100% ήταν θετική» ανέφερε σύμφωνα με τα parakritika.gr.

PRONEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου