Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Αντιπτέραρχος Ιατρίδης για τις ΕΔ: «Υπερέχουμε της Τουρκίας σε κρίση, αντίληψη και τακτικό επίπεδο»


Ο αντιπτέραρχος Κώστας Ιατρίδης τόνισε την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης των ενόπλων δυνάμεων, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα, σύμφωνα και με «ομολογίες» των ξένων οι οποίοι συμμετέχουν στις στρατιωτικές ασκήσεις, υπερέχουν των Τούρκων.


Για το γεγονός ότι το αεροπλανοφόρο του Σαρζ ντε Γκωλ που βρίσκεται στο οικόπεδο 8: «Το κάθε ένα έχει τη σημασία του, όπως και το Σαρζ ντε Γκωλ που είναι εδώ, όπως και το ελικοπτεροφόρο που ήρθε εδώ και συμμετείχε στην άσκηση τη δική μας. Όλα αυτά είναι ενθαρρυντικά, όμως και στο οικόπεδο 8 και στο 7 που πήγε δεν είδαμε καμία αντίδραση από πλευράς Γαλλίας. Ας μην περιμένουμε καμία αντίδραση και ας μη δίνουμε διαστάσεις γιατί τα όρια συμπαράστασης θα τα δούμε αν γίνει κάτι με την Τουρκία.

 Μέχρι τότε καλό θα είναι εμείς να σχεδιάζουμε μόνοι μας και να ενισχύσουμε την αποτροπή μας. Μην περιμένουν από άλλους να μας στηρίξουν. Ο Ερντογάν δεν λαμβάνει υπόψιν του τέτοια μηνύματα, όπως δεν έλαβε υπόψιν κι άλλα τόσα μηνύματα είτε από την Ευρώπη, είτε από την Αμερική», δήλωσε ο κ. Ιατρίδης και συνέχισε:

«Οποιαδήποτε τέτοιου είδους συνεργασία, όπως αυτή με τη Σαουδική Αραβία, είναι καλή και ενισχυτική. Αρκεί όμως εμείς να δώσουμε έμφαση στη στρατιωτική μας ισχύ και πάνω εκεί να προσαρμόσουμε διπλωματία και συμμαχίες».

Για το αν είναι επαρκής η στρατιωτική μας ισχύ: «Οι ένοπλες δυνάμεις έχουν τη δυνατότητα, αλλά χρειάζονται περαιτέρω ενίσχυση αν θέλουμε να έχουμε την απόλυτη υπεροχή έναντι της Τουρκίας. Το παιχνίδι θα παιχτεί κυρίως στη θάλασσα. Για να μην μεγαλοποιούμε την Τουρκία, έχει αποδειχθεί και το λένε οι ξένοι που συμμετέχουν στις διάφορες ασκήσεις, ότι και σε κρίση και σε αντίληψη αλλά και σε τακτικό επίπεδο υπερέχουμε. Από εκεί και πέρα τις ένοπλες δυνάμεις τις έχουμε για να τις χρησιμοποιήσουμε όταν πρέπει».

PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου