Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Σε ελεύθερη πτώση δημοσκοπικά ο Ερντογάν στην Τουρκία

Το κυβερνόν Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χάνει ψηφοφόρους στις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Σε σύγκριση με τις εκλογές του 2018, το ποσοστό ψήφων του AKP έχει μειωθεί κατά περισσότερες από 10 ποσοστιαίες μονάδες στην Κωνσταντινούπολη, την πρωτεύουσα Άγκυρα, τη δυτική πόλη Προύσα, τη βιομηχανική καρδιά του Κοτζαέλι και τις πόλεις της Μαύρης Θάλασσας Τραπεζούντα και Ρίζε, σύμφωνα με μια γνώμη. δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε χθες Δευτέρα.

Η κυβέρνηση του Ερντογάν προσπαθεί να στηρίξει τη δημόσια εικόνα της μετά την πτώση της αξίας της λίρας και τη χαλαρή νομισματική πολιτική που οδήγησαν σε αύξηση του κόστους ζωής για τους Τούρκους ψηφοφόρους.

Ο ετήσιος πληθωρισμός έφτασε στο 79,6% τον περασμένο μήνα, ο υψηλότερος σε περισσότερες από δύο δεκαετίες.

Η χώρα πρόκειται να διεξαγάγει προεδρικές και βουλευτικές εκλογές μέχρι τον Ιούνιο του επόμενου έτους.

Το ποσοστό των ψήφων του AKP στην Κωνσταντινούπολη, τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, μειώθηκε κατά 12,5 ποσοστιαίες μονάδες στο 30,2% σε σύγκριση με πριν από τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Αυγούστου που διενεργήθηκε από το ORC Araştırma και δημοσιεύτηκε στο Twitter. Δεν δόθηκε περιθώριο σφάλματος ή μέγεθος δείγματος.

Στο Κοτζαέλι, κέντρο βιομηχανικής παραγωγής, η υποστήριξη του AKP μειώθηκε κατά 13,2 ποσοστιαίες μονάδες στο 35,1% και στην Άγκυρα κατά 10,3 μονάδες στο 30,1%.

Στην Τραπεζούντα και το Ρίζε, που θεωρούνται πολιτικά προπύργια του AKP, οι απώλειες ξεπέρασαν τις 15 ποσοστιαίες μονάδες, ανέφερε η ORC. Η οικογένεια του Ερντογάν κατάγεται από το Ρίζε.

Το AKP του Ερντογάν έχασε τον έλεγχο της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας στις τοπικές εκλογές το 2019.

Οι δημοσκοπήσεις στην Τουρκία μπορεί μερικές φορές να διακυβεύονται από μεθοδολογικές αδυναμίες ή έλλειψη πολιτικής αντικειμενικότητας.

ΠΗΓΕΣ: AHVAL, HELLAS JOURNAL


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου