Σε μια ομολογία ότι η Τουρκία ήταν μαζί με την ναζιστική Γερμανία στον Β΄ΠΠ προχώρησε ο Dogu Perinçek σύμμαχος του Ερντογάν και πρόεδρος του κόμματος Vatan σε ομιλία του.Πιο συγκεκριμένα ο Perinçek ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Οφείλουμε όμως να έχουμε στενές σχέσεις με την Γερμανία . Η δύση ιστορικά είναι αυτή που πάντα θέλει να καταστρέψει την Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Η θέση μας ήταν μαζί με την Γερμανία σε δύο πολέμους και το ίδιο πρέπει να κάνουμε και τώρα για να κυριαρχήσουμε σε Α.Μεσόγειο και Κύπρο».
Με “όχημα” την φίλη και σύμμαχο Γερμανία, η Τουρκία θα επιδιώκει να “διαφοροποιήσει” ΕΕ και ΗΠΑ σε σχέση με την Τουρκία, είπε ο πρόεδρος του Vatan, όπως αναφέρει το nationalpost.com.cy
«Θα ακολουθήσουμε το πρότυπο του άξονα Τουρκίας – Ρωσίας κατά του σχεδίου ΗΠΑ και Ισραήλ, που έφερε την παταγώδη αποτυχία της δημιουργίας κράτους του Κουρδιστάν και έσωσε τα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν από τους Αρμένιους.
Τώρα το καθήκον μας είναι να μεταφέρουμε αυτό το μοντέλο στην Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο.
Η αλλαγή στη διεθνή τάξη περιγράφεται ως« μετάβαση σε έναν πολυπολικό κόσμο. Είναι αλήθεια και μπορεί επίσης να ειπωθεί ότι ο δυτικός πολιτισμός βρίσκεται σε παρακμή μετά από 500 χρόνια εξουσίας της Δύσης. Ο ασιατικός πολιτισμός ευρίσκεται σε ακμή, και αυτή είναι η πραγματικότητα του νέου κόσμου.
Η Τουρκία παίρνει την θέση που της αρμόζει σε αυτήν την περίοδο. Όπως είπε και ο Πρόεδρος Ερντογάν στον ΟΗΕ: «το εκκρεμές της ιστορίας μετατοπίζεται στην Ασία, θα φέρουμε έναν νέο δυναμισμό στις σχέσεις μας με τις πρωτοβουλίες μας στην Ασία», δηλώνει ο Τούρκος πολιτικός.
Ο Perinçek, μιλά για το μοντέλο της πολιτικής που θα ακολουθήσει η Τουρκία, με μια πολύ στενή συνεργασία με το Βερολίνο για να σωθεί από τις ΗΠΑ.
«Εμείς, έχουμε ξεκαθαρίσει τις σχέσεις μας με την Ευρώπη. Σήμερα, είναι σημαντικό για τον Πρόεδρό μας να μιλάει με τη Μέρκελ. Η Γερμανία μετατόπισε την προσοχή προς τα ανατολικά, και αναπτύσσει τις πολιτικές της στον άξονα των οικονομικών της σχέσεων με την Κίνα. Εφαρμόζει επίσης στρατηγικούς δεσμούς με τη Ρωσία μέσω του έργου North Stream.
Ωστόσο, υπάρχουν δύο “Γερμανίες’, αν μπορούμε να το πούμε αυτό. Η πορεία της “δεύτερης Γερμανίας” κοιτάζει προ τον Ατλαντικό και στηρίζει την πολιτική των ΗΠΑ.
Αυτή η Γερμανία, επέτρεψε στην γερμανική φρεγάτα να παρενοχλήσει το τουρκικό εμπορικό πλοίο υλοποιώντας ένοπλη επιδρομή. Πρέπει να ευνοήσουμε την ενίσχυση του άλλου “προσώπου” της Γερμανίας, που μας στηρίζει, για να αντιμετωπίσουμε τους ΗΠΑ, οι οποίες μας πιέζουν και μας απειλούν συνεχώς.
Πρέπει επίσης να χαράξουμε πολιτικές προς αυτήν την κατεύθυνση. Είναι απαραίτητο να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας με τη Γερμανία που βλέπει στα ανατολικά.
Αυτό σημαίνει ότι πρέπει επίσης να πολεμήσουμε τις ΗΠΑ μέσω της Γερμανίας. Η στάση της Ουγγαρίας δείχνει επίσης ότι η Ευρώπη δεν είναι ενωμένη, και ότι η χώρα αυτή μπορεί να μας στηρίξει εντός ΕΕ .
Όσον αφορά το ζήτημα της Γαλλίας… Πρέπει να διαχωρίσουμε τη Γαλλία από τη Γερμανία. Η Γαλλία, σε συμμαχία με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, είναι άμεσα εχθρική σε εμάς.
Βασικά θα πρέπει να ενισχύσουμε τις σχέσεις με χώρες με τις οποίες οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εχθρικές σχέσεις, όπως είναι η Ρωσία και η Κίνα. Ωστόσο, είναι λάθος να υποστηρίζουμε την ένταξη στην ΕΕ.
Πρώτον, δεν είναι πιθανό να προσχωρήσουμε στην ΕΕ. Δεύτερον, όταν μπούμε στην ΕΕ, θα παραδώσουμε την κυριαρχία μας στις Βρυξέλλες, δηλαδή στην Ευρώπη.
Για να εισέρθουμε στην ΕΕ μας είπαν : “Βγάλτε τον στρατό σας από την Κύπρο, αναγνωρίστε την γενοκτονία των Αρμενίων, παραδοθείτε στη νεοφιλελεύθερη οικονομία και δώστε αυτονομία στο Κουρδιστάν”.
Αυτοί είναι οι όροι που μας έχουν τεθεί γραπτώς στις διαπραγματεύσεις.
Δεδομένου ότι αυτές οι προϋποθέσεις δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές, είναι σοβαρό λάθος να πούμε “θα εισέλθουμε ποτέ στην ΕΕ.
Οφείλουμε όμως να έχουμε στενές σχέσεις με την Γερμανία . Η δύση ιστορικά είναι αυτή που πάντα θέλει να καταστρέψει την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Η θέση μας ήταν μαζί με τη Γερμανία σε δύο πολέμους και το ίδιο πρέπει να κάνουμε και τώρα για να κυριαρχήσουμε σε Α.Μεσόγειο και Κύπρο», καταλήγει μεταξύ άλλων ο ίδιος.
PRONEWS
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου