Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Αλβανία: Προσπάθεια του Έντι Ράμα να ελέγξει την πολιτική βούληση της Ελληνικής Μειονότητας

Σε ανακοίνωσή της, η Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας  «ΟΜΟΝΟΙΑ», καυτηριάζει τις προσπάθειες της αλβανικής κυβέρνησης για έλεγχο της πολιτικής βούλησης των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου με απροκάλυπτους τρόπους ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 14ης Μαΐου.

Σημειώνει η ‘Ομόνοια’:

Διαμετρικά αντίθετα με ότι θα επέβαλε η αποκαλούμενη fair πολιτική προσέγγισης των εθνικών μειονοτήτων ειδικά επικαλούμενη την τοπική αυτοδιοίκηση, κινείται το καθεστώς του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος υπό τον Έντι Ράμα.

Οι επιλογές του για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές τοπικές εκλογές της 14η Μαΐου το αποδεικνύουν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.

Αφενός η αλαζονεία αφορά στον τρόπο πως διαχειρίζεται το αποκαλούμενο κόμμα με μέλλον – MEGA.

Αφετέρου και είναι το πιο ουσιαστικό είναι το κριτήριο που ακολουθεί στην επιλογή των κομματικών ψηφοδελτίων σε περιοχές όπου ιστορικά και σε ουσιαστικά αριθμητικά μεγέθη μαρτυρείται ο γηγενής Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός.

Οι περιπτώσεις της Χιμάρας, των Αγίων Σαράντα, της Δρόπολης και της Φοινίκης είναι απροκάλυπτες και ενδεικτικές.

Στον τελευταίο μάλιστα προκειμένου να μεγιστοποιηθεί ο συντελεστής ασφάλειας για το θεμιτό αποτέλεσμα από τα κέντρα χειραγώγησης κλήθηκε στην ύστατη υπηρεσία ανάγκης πρώην Πρόεδρος της Οργάνωσης.

Είναι προφανής ο σκοπός για την παραπλάνηση της κοινής γνώμης και αποπροσανατολισμού της εκλογικής συμπεριφοράς στον χώρο της αγωνιστικής ανεξάρτητης έκφρασης της ΕΕΜ.

Μόνο που είναι τόσο χοντρά στημένο που απλά τους εκθέτει. Τον ίδιο οριστικά και όσους το έστησαν και του συμπαρίστανται.

Η ιστορία υπήρξε αλύπητη με όσους συνειδητά εξυπηρέτησαν τα συμφέροντα που στοχεύουν την ίδια την κοινότητα στην οποία ανήκουν.

Άγιοι Σαράντα 28/3/2023

Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας  «ΟΜΟΝΟΙΑ»

The Hellenic Information Team

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου