Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

ΠΑ.ΣΥ.Β.Α. Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία καταγγέλλουν: «Συκοφαντία οι κατηγορίες για παρέμβαση ξένων παραγόντων στο Σκοπιανό »


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ 22 ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
(για την προσπάθεια απόδοσης της αντίδρασης του ελληνικού λαού στην συμφωνία των Πρεσπών, σε παρέμβαση ξένων παραγόντων.)

Τα 22 Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία της Θεσσαλονίκης διαμαρτύρονται εντόνως για την προσπάθεια απόδοσης της οργής και της αγανάκτησης του ελληνικού λαού για την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών, σε παρέμβαση ξένων παραγόντων.

Η αήθης προσπάθεια των υποστηρικτών της συμφωνίας να παρουσιάσουν, μέσω των ΜΜΕ, εκκλησιαστικά πρόσωπα, και ιδίως ιεράρχες της Μακεδονίας, ως ενεργούμενα της ρωσικής διπλωματίας, προσβάλλει την νοημοσύνη του λαού μας και διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, καθώς η Εκκλησία της Ελλάδος πρωτοστάτησε από την πρώτη στιγμή, από το 1991, στις διαμαρτυρίες για την κλοπή του ονόματος της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Στον αγώνα εκείνον μάλιστα έδωσαν το «παρών» και οι περισσότεροι από τους σημερινούς ιεράρχες, ως αρχιμανδρίτες τότε, στις Μητροπόλεις τους.

Μόνο ως κίνηση απελπισίας θα μπορούσε να ερμηνευθεί αυτή η συκοφαντία, καθώς οι θιασώτες της προδοτικής συμφωνίας βλέπουν το παλιρροιακό κύμα της αντίδρασης και της αγανάκτησης του λαού να παρασέρνει ο,τι με πολλή μαεστρία οργάνωσαν τόσα χρόνια. Νόμισαν ότι ο ελληνικός λαός, ζαλισμένος από τα αβάσταχτα οικονομικά χτυπήματα που του έδωσαν, δεν θα είχε το κουράγιο και την καρδιά να σηκώσει το κεφάλι για εθνικά ζητήματα. Δεν μπορούν να ερμηνεύσουν -κρίνοντας προφανώς εξ ιδίων- ότι έμεινε ζωντανό το αγνό πατριωτικό αίσθημα, παρά την τόση φαλκίδευση και τον στιγματισμό του, και γι’ αυτό καλλιεργούν φαντασιώσεις περί κατασκοπείας και ξένης χρηματοδότησης των κινητοποιήσεών μας.

Οι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί, και ιδιαιτέρως οι ιεράρχες της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, δεν έχουν ανάγκη κανέναν ξένο διπλωμάτη για να τεθούν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την προάσπιση των εθνικών μας δικαίων. Ο Ελληνικός κλήρος πρωτοστάτησε και θυσιάστηκε ανά τους αιώνες στους αγώνες του έθνους, ακολουθώντας αποκλειστικά και μόνον την φωνή του καθήκοντος και της ιστορικής αλήθειας.

Τα 22 Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Θεσσαλονίκης .


1. ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
2. ΓΟΝΕΩΝ ΕΝΩΣΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ (Γ.Ε.Χ.Α.)
3. ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ «ΟΙ ΠΑΝΑΓΙΟΦΙΛΟΙ»
4. «ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ»
5. ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»
6. ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ Π.Α.Τ.Ρ.Ι.Σ
7. ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΛΠΙΣ»
8. ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ «ΑΓΑΠΗ ΧΡΙΣΤΟΥ»
9. ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ «ΑΓΙΑ ΦΟΙΒΗ»
10. ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ «ΑΠΟΛΥΤΡΩΣΙΣ»
11. ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ «ΟΣΙΑ ΞΕΝΗ»
12. «ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ»
13. ΠΑ.ΣΥ.ΒΑ. (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ)
14. ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
15. ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
16. ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»
17. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΔΡΑΣΕΩΣ
«Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ»
18. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΑΓΙΟΙ ΠΑΝΤΕΣ»
19. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ Ι.Μ. ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ
«ΑΓ.ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο ΠΑΛΑΜΑΣ»
20. Σ.Φ.Ε.Β.Α. (ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ)
21. ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΤΩΧΩΝ»
22. ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου