Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

«Ασπίδα» στο Καστελόριζο ! Μπορείτε κι εσείς να τη στηρίξετε.


Επιμέλεια : Βασιλείου Ζιώζια . Συνταγματάρχου Ε.Α. Προέδρου ΠΑ.ΣΥ.Β.Α.

Η πρωτοβουλία  μοιάζει σημαντική και «κινείται»από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης . Έχει σχέση με το ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ και θα μπορούσε να είχε τίτλο       « Ασπίδα επιστολών στο Καστελόριζο» . Μεταφέροντας το μήνυμα από τον Καθηγητή του ΕΜΠ Ευριπίδη Μπίλλη.
« Για τους σοβαρότερους λόγους που αναφέρει ο
συνάδελφος Θεόδωρος Καρυώτης, παρακαλείστε να στείλετε ταχυδρομικώς ,όχι μόνο τώρα αλλά και το Πάσχα μία οποιαδήποτε κάρτα στο Καστελόριζο , στη διεύθυνση :
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ή ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΓΙΣΤΗΣ .
Μεγίστη , 851 11, ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ .

Στόχος , να κατακλυσθεί το ΕΛΛΗΝΙΚΟ Καστελόριζο με κάρτες από όλο τον απανταχού του κόσμου Ελληνισμό .
Μια κάρτα δεν κοστίζει , αξίζει !!!
Μία οποιαδήποτε κάρτα μας αρκεί.

« Παρά τη σπουδαιότητα του Καστελόριζου , οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι ανησυχητικές. Από αρκετό καιρό η Τουρκία αμφισβητεί νομικά το δικαίωμα του συμπλέγματος των νησιών του Καστελόριζου να έχουν υφαλοκρηπίδα . ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους Έλληνες , Ελλάδος , Κύπρου και Διασποράς να στείλουν μία κάρτα ή επιστολή στο Καστελόριζο . Επιμένουμε να σταλεί ταχυδρομικώς , ούτως ώστε να αναγκαστούν  τα πλοία να τις μεταφέρον φυσικά ( και όχι ηλεκτρονικά ) στο νησί .Να φανεί έμπρακτα και απτά το ενδιαφέρον μας για το μικρό αλλά τόσο σημαντικό κομμάτι του Ελληνισμού.

Μια μικρή θυσία, να αγοράσουμε, να γράψουμε και να ταχυδρομήσουμε μία κάρτα, θα αναδείξει στους πάντες πως αυτό το νησί που δένει Ελλάδα και Κύπρο δεν το ξεχνάμε και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα Τούρκο στρατοκράτη να το επιβουλεύεται . Βλέποντας το Καστελόριζο από ένα χάρτη της ανατολικής Μεσογείου ,θα δείτε πως το νησί αποτελεί ένα κόμβο ,που δένει την Ελλάδα με την Κύπρο μας .


Χωρίς το Καστελόριζο ,,τα χωρικά ύδατα των ΑΟΖ             
( Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη ) μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου , θα τέμνονται κάθετα από ένα θαλάσσιο σύνορο μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου , καθιστώντας αδύνατη , τη δυνατότητα κοινής Ελλαδοκυπριακής συνεκμετάλλευσης κοιτασμάτων ορυκτού πλούτου , όπως επίσης και τη δυνατότητα ενεργοποίησης του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος.

Ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδος (πετρέλαιο, φυσικό αέριο),αν τύχει σωστής πολιτικής και οικονομικής διαχείρισης , με γνώμονα πάντοτε το εθνικό συμφέρον , θα μπορεί να δώσει λύσεις στα τεράστια προβλήματα που μαστίζουν τη χώρα και την βγάλουν από τα αδιέξοδα που την οδηγούν επιλογές υποτέλειας τύπου ΔΝΤ ... Σύμφωνα με τον Καθηγητή Γεωλογίας Αβραάμ Ζεληλίδη του Πανεπιστημίου Πατρών, « αν αξιοποιηθούν οι περιοχές νότια της Κρήτης , τα ευρήματα στη Δυτική Ελλάδα , το Καστελόριζο και η λεκάνη « Ηρόδοτος», που εκτείνεται μεταξύ Ελλάδος – Κύπρου – Αιγύπτου, τότε καλύπτεται η ενεργειακή αυτονομία της Ευρώπης για 50 χρόνια» .

Ο καθένας μας λοιπόν μπορεί να αντιληφθεί τη τοποστρατηγική σπουδαιότητα του Καστελόριζου, χωρίς το οποίο Ελλάδα και Κύπρος δεν θα μπορέσουν να οριοθετήσουν την ΑΟΖ .Έχουν ήδη γίνει παρόμοιες κινήσεις επί Τάσου Παπαδόπουλου με την Αίγυπρο και το Λίβανο .

Απορήσαμε γιατί η Ελλάδα δεν κάνει παρόμοια κίνηση ,αφού η οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου δεν αποτελεί μόνο οικονομική προτεραιότητα αλλά αποτελεί εθνική ανάγκη για την επιβίωση του Ελληνισμού στον γεωπολιτικό χάρτη και αυτό διότι τα χωρικά μας εφάπτονται  , κι αυτό οφείλεται στις δυνατότητες που μας παρέχει η ευλογία της ύπαρξης του Καστελόριζου ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου