Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Αποκαλυπτήρια Μνημείου Πεσόντων Αστυνομικών στα Τρίκαλα …


Πραγματοποιήθηκε σήμερα,  επιμνημόσυνη δέηση και τα αποκαλυπτήρια μνημείου υπέρ των πεσόντων αστυνομικών κατά την εκτέλεση του καθήκοντος 
Στη τελετή παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου, εκπρόσωποι αστυνομικών συνδικαλιστικών οργάνων και φορέων, εν ενεργεία  εργαζόμενοι αλλά και απόστρατοι, καθώς και απλοί πολίτες.

Την  εκδήλωση διοργάνωσε  ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων
Ασφαλείας και το μνημείο βρίσκεται στην πλατεία που περικλείεται από τις οδούς Απόλλωνος, Πολυκάρπου & Μαρκίνα Κλαυδίου  (έναντι παλαιών φυλακών Τρικάλων) .

Η κατασκευή του μνημείου ήταν μια πρωτοβουλία του συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Τρικάλων για να τιμηθούν οι αποβιώσαντες συνάδελφοι τους. 
Ένα χρόνιο αίτημα βρήκε τελικά λύση από τον Δήμο Τρικκαίων, παραχωρώντας τον συγκεκριμένο χώρο για την τοποθέτηση του μνημείου. Η κατασκευή έγινε εξ ολοκλήρου με έξοδα και εισφορές  των μελών του τοπικού συνδέσμου των Αποστράτων.

Συνολικά από την ενοποίηση της Χωροφυλακής με την Ελληνική Αστυνομία το 1984, οι νεκροί αστυνομικοί ανέρχονται σε 129 Πανελλαδικά.

Από το Παράρτημά μας παρευρέθηκε στην παραπάνω τελετή ο πρόεδρος Ευάγγελος Στέφος καθώς και πολλά μέλη μας.

φωτογραφικό υλικό & βίντεο










Βίντεο: trikalanews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου