Tα γραφεία του Παραρτήματος είναι ανοικτά καθημερινά από 09:00 έως 12:00 , εκτός Σαββάτου - Κυριακής.

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016

Συνάντηση της ΕΑΑΑ με τον Υπουργό Εργασίας

Με πρωτοβουλία του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Α. , επισκεφθήκαμε σήμερα τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ.Κατρούγκαλο,στο γραφείο του στο Υπουργείο (Το Σύνδεσμό μας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του, Ι.Αντωνιάδης, ως Οικονομικός Σύμβουλος των Ε.Α.Α.που δέχθηκε την τιμη-πρόσκληση απο το ΔΣ της Ε.Α.Α.Α.). 
Ο Υπουργός ήταν εξ αρχής κατηγορηματικός ως προς το ότι οι Στρατιωτικοί , εν ενεργεία και εν αποστρατεία,είναι οι πλέoν αδικημένοι,ως εργασιακή ομάδα, έχοντας υποστεί τις
περισσότερες κυρώσεις , ως προς τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα, ενώ στην επιμέρους ανάλυση των θεμάτων-προβλημάτων,που του ανεδείχθησαν, μας γνωστοποίησε τα παρακάτω : 

-Δεν πρόκειται να αλλάξει το καθεστώς υπαγωγής των στελεχών των Ε.Δ. & Σ.Α. στον Ε.Φ.Κ.Α., όπως ακριβός προβλέπεται στο ν.4387/2016.

-Συμφώνησε με την πρότασή μας, προκειμένου η Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Κοινωνικής Ασφάλειας (ΕΣΥΚΑ) στελεχωθεί και από έναν εκπρόσωπό μας

-Μας ενημέρωσε πως για να αποφευχθούν περιπτώσεις υπαγωγής (από 1/7/2016) στο νέο τρόπο υπολογισμού των συνταξίμων αποδοχών,είχαν ήδη δοθεί κατευθύνσεις σε συνεργασία με το Υ.ΕΘ.Α., για να υπογραφούν τα σχετικά ΦΕΚ αποστρατείας πριν την ανωτέρω ημερομηνία, παράλληλα με τις διαδικασίες που έχουν δρομολογηθεί,για το νέο μισθολόγιο.

-Στο πλαίσιο ενιαίας πολιτικής αναφορικά με το ασφαλιστικό στο σύνολο των εργαζομένων, θα επιλυθούν όπως μας πληροφόρησε, τα θέματα αναγνώρισης πλασματικών ετών, βαρέων και ανθυγιεινών κλπ και για τα στελέχη των Ε.Δ. 

-Ήταν απόλυτος ως προς το νέο καθεστώς που διαμορφώνεται με απεμπλοκή των αποδοχών των εν ενεργεία στελεχών με αυτές των εν αποστρατεία, ενώ αναφορικά με τις δικαιώσεις μας στο ΣτΕ, επικαλέστηκε την αδυναμία (οικονομική) της Δημόσιας Διοίκησης να ανταποκριθεί στην επαναφορά στις αποδοχές του Αυγούστου του 2012, πλην όμως θα συμμορφωθεί με τις επιμέρους δικαιώσεις από τις αγωγές των στελεχών.

-Δεν έκρινε δόκιμη και δεν συμφώνησε με την πρόταση-προτροπή μας , για συμψηφισμό των απαιτήσεων μας έναντι του Δημοσίου, στις μελλοντικές υποχρεώσεις καταβολής ΕΝΦΙΑ, Φ.Ε., Τελών κυκλοφορίας κλπ.

-Μας διαβεβαίωσε πως τα Μετοχικά μας Ταμεία δεν θα συμπεριληφθούν (ως επικουρικά) στις διατάξεις περί μειώσεις των συνολικών συνταξίμων αποδοχών.

-Οι κρατήσεις-μειώσεις των μνημονιακών νόμων παραμένουν, πλην όμως θα επικαλυφθούν μέσω της προσωπικής διαφοράς,για την οποία ευελπιστεί πως, με την ανάπτυξη της οικονομίας θα εξαλειφθεί πλήρως, στην λογική της επαύξησης των συνταξίμων αποδοχών.

-Για την παράλληλη ασφάλιση των εργαζομένων στελεχών μας, αποσαφήνισε πως για κάθε επαγγελματική δραστηριότητα,θα καταβάλλεται το αντίστοιχο ποσοστό των ασφαλιστικών εισφορών, επί του εισοδήματος που θα επιφέρει, η ενασχόληση αυτή. 

-Για το καθεστώς των συνταξίμων αποδοχών και τη μείωση αυτών κατά 60%, σε περίπτωση εργασίας τους ως απόστρατοι,εκδήλωσε ενδιαφέρον να επανεξετάσει τουλάχιστον αυτό των αυτοαπασχολούμενων και να επανέλθει.Αναγνώρισε το λάθος στο άρθρο 20 (αναγραμματισμός), δήλωσε πως θα εξαιρεθούν από την μείωση οι αναπηρικές συντάξεις,αλλά θα διερευνηθεί η δυνατότητα εξαίρεσης κ των πολυτέκνων.

-Για τις συντάξεις χηρείας των κάτω των 55, μας γνωστοποίησε πως υφίσταται τροπολογία, για εξαίρεση των Στρατιωτικών.

-Το θέμα της μειώσεως του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη, μας μετέφερε πως θα επανεξετάσει τους λόγους σκοπιμότητας κατάθεσης της συγκεκριμένης τροπολογίας.

-Για τα 40 έτη ασφάλισης και τη δυνατότητα καταβολής μειωμένης ασφαλιστικής εισφοράς, μας διαβεβαίωσε πως θα ισχύει για όλους τους ασφαλιστικούς φορείς και στον πλαίσιο της διαδοχικής ασφάλισης.

-Επιδίωξη του Υπουργείου του θα είναι να υπάρξει ένας ενιαίος τρόπος αντιμετώπισης όλων των ασφαλισμένων και ένας τρόπος υπολογισμοί των συντάξεων. Σε αυτό το σημείο συμφώνησε πως πλέων πρέπει να καταργηθεί για τα στελέχη των Ε.Δ.η αυτεπάγγελτη αποστρατεία και εφόσον επιθυμούν τα στελέχη, να μπορούν να παραμείνουν έως και συμπληρώσεως των 40 ετών υπηρεσίας στο Στράτευμα. 

TO Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΑ/ΣΣΑΣ, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει για μια ακόμη φορά το Δ.Σ. της ΕΑΑΑ 
για την τιμη στο πρόσωπο του Προέδρου μας.

ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΌ & ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ, ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΜΑΣ :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου