Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Υποβαθμίζεται το 404 ΓΣΝΛ σε Κέντρο Υγείας;



Από τον Συνάδελφο http://apostolospapaparisis.blogspot.gr/

Κι εκεί που περιμέναμε, λόγω και των μειώσεων των μισθών και των συντάξεων των εν ενεργεία και εν αποστρατεία των στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ, την αναβάθμιση του 404 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου, που εδρεύει στη Λάρισα, με την ανακοίνωση των μεταθέσεων, διαπιστώθηκε ότι το 1/3 του προσωπικού αυτού μετατίθεται χωρίς να αναπληρώνεται. Κι αυτό χωρίς να έχουν ανακοινωθεί ακόμα οι μεταθέσεις της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού, που πιθανόν να επιδεινώσουν τη λειψανδρία του Νοσοκομείου.
Είναι προφανές ότι η μαζική αυτή «απομάκρυνση» στελεχών όλων των ειδικοτήτων από το Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Λάρισας, το οδηγεί σε υποβάθμιση και σταδιακή απαξίωση. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες θα υποβαθμιστούν για τα εν ενεργεία στελέχη και θα εξαλειφθούν σταδιακά για τις λοιπές κατηγορίες, όπως οι απόστρατοι και τα μέλη. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί από τους παραμένοντες έχουν το αμετάθετο λόγω κοινωνικών κριτηρίων πλην όμως έχουν περιορισμένες δυνατότητες εκτέλεσης υπηρεσιών. 

Με δεδομένο ότι το 404 ΓΣΝΛ καλύπτει υγειονομικές ανάγκες από τη Λαμία μέχρι το Λιτόχωρο και ότι βρίσκονται στα όρια του οι Μεγάλοι Σχηματισμοί της 1ης Στρατιάς και του ΑΤΑ, πολυπληθή Συγκροτήματα όπως η 32 ΤΑΞ Π/Ν, η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών, η Νοτιοανατολική Ευρωπαϊκή Ταξιαρχία (Seebrig), το Ευρωπαϊκό Στρατηγείο, η 110 - 111 ΠΜ, 1η ΤΑΞΑΣ, τα 303 - 304 ΠΕΒ, το 307 ΤΣΥΑΥ, τελευταίως τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών (hotspot), αλλά και χιλιάδες λοιποί δικαιούχοι, είναι αναγκαία η επανεξέταση των πρόσφατων μεταθέσεων, προκειμένου να συνεχίσει η κατά το δυνατόν εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, που ήδη είχε πολλά προβλήματα τα οποία όμως αντιμετωπίζονταν, στο μέτρο του δυνατού, λόγω της αγαστής συνεργασίας διοίκησης και προσωπικού. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αδυναμία εξυπηρέτησης όλων ή μέρος των παραπάνω δικαιούχων θα επιβαρύνει τις ήδη κορεσμένες δυνατότητες των πολιτικών νοσοκομείων της περιοχής, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχει επικρατήσει αυτό που ακούγεται ότι την υποβάθμιση επιβάλουν εξωγενείς οικονομικοί παράγοντες και είμαστε πεπεισμένοι ότι οι μεγάλης κλίμακας μεταθέσεις, χωρίς αναπλήρωση, οφείλονται στη μη πλήρη εικόνα του φόρτου εργασίας αλλά και της προσφοράς του 404 ΓΣΝΛ ακόμη και στην τοπική κοινωνία της Λάρισας. 

Οι κάτωθι υπογραφόμενοι, ζητούμε από την Στρατιωτική και Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να επανεξετάσει την όλη κατάσταση εκ του μηδενός, ώστε να μη διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία του 404 ΓΣΝΛ.

Ακολουθεί συνημμένη κατάσταση με ονοματεπώνυμα…

Όσα από τα μέλη μας δεν επιθυμούν την υποβάθμιση του 404 ΓΣΝΛ, μπορούν να περάσουν από τα γραφεία μας και να υπογράψουν την παραπάνω κατάσταση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου