Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Κυριακή 2 Ιουλίου 2023

Φρίκαραν οι Τούρκοι-Έλληνας τουρίστας ξεδίπλωσε την ελληνική σημαία με φόντο την Αγία Σοφία

Πρόκειται για μια αντιπαράθεση συμβολισμών, η οποία είναι έντονη, ενοχλώντας σαφώς την τουρκική πλευρά, που γνωρίζει διαχρονικά ότι είναι “νοικάρισα” στην Κωνσταντινούπολη

Έλληνας τουρίστας άνοιξε σημαία μπροστά από το ναό της Αγίας Σοφίας λέγοντας: "Το Βυζάντιο ήταν εδώ και θα υπάρχει. Για πάντα. Ζούμε με την ελπίδα ότι θα επιστρέψουμε."

Το γεγονός αυτό σίγουρα θα κάνει τον γύρο των τουρκικών ΜΜΕ, και θα προκαλέσει ποικίλα σχόλια, από ολόκληρη την τουρκική ηγεσία, ενόψει και της συνάντησης Μητσοτάκη και Ερντογάν στο Βίλνιους.

Χθες όπως αναφέραμε, το βαθύ τουρκικό κράτος, το οποίο κάνει κουμάντο σε αυτήν την χώρα, στέλνει μηνύματα στην Αθήνα με ξεκάθαρο νόημα.   

Τουρκική Φρεγάτα (F-243) TCG YILDIRIM εμφανίζεται σε αμυντική ιστοσελίδα σε κοινωνικό δίκτυο με φόντο τον Ναό της Αγίας Σοφίας, σε αντιδιαστολή της γνωστής παλαιότερης φωτογραφίας του Θωρηκτού Αβέρωφ που είχε αγκυροβολήσει έξω από το παλάτι του Σουλτάνου ( Ντολμά Μπαχτσέ) με φόντο και αυτό την Αγία Σοφία.

Επίσης κατά τη διάρκεια του Μπαϊραμιού ο ιμάμης του Τζαμιού πλέον της Αγίας Σοφίας βγήκε με το σπαθί στο κήρυγμα σαν ένας άλλος Μωάμεθ μιλώντας στους εκατοντάδες πιστούς από κάτω. Τα λόγια τα ωραία τα μεγάλα από τους Τούρκους δεν σημαίνουν τίποτα απολύτως.

Πρόκειται για μια αντιπαράθεση συμβολισμών, η οποία είναι έντονη, ενοχλώντας σαφώς την τουρκική πλευρά, που γνωρίζει  διαχρονικά ότι είναι “νοικάρης” στην Κωνσταντινούπολη.

Μετά την φυγή πολλών χιλιάδων Τούρκων πολιτών προς την Ελλάδα, και τους γάμους με Έλληνες, αλλάζοντας μάλιστα και την ισλαμική θρησκεία, ενώ εντός Τουρκίας πολλοί Τούρκοι γυρνούν στον χριστιανισμό, αργά αλλά σταθερά αλλάζει μια κατάσταση, η οποία δεν γνωρίζουμε πως θα εξελιχθεί στο μέλλον.

Η Κωνσταντινούπολη είναι μια 14 εκατ κατοίκων, οι οποίοι όμως έχουν διαφορετική καταγωγή, Αρμένιοι, Έλληνες, Άραβες, Κούρδοι και Ασσύριοι, εκτός τους Τούρκους κατοίκους.

Οι Τούρκοι θεωρούν την Αγία Σοφία ως τρόπαιο του Μωάμεθ του Πορθητή, και έτσι την έχουν κατατάξει στα όποια σχέδια τους, με στόχο την ολοκληρωτική αλλοίωση της ιστορίας ενός ναού που εγκαινιάστηκε από τον Αυτοκράτορα Ιουστινιανό στις 27 Δεκεμβρίου του 537.

Ο ελληνισμός οφείλει να θέτει το θέμα της Αγίας Σοφίας σε διμερές επίπεδο συνεχώς, ενώ σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς θα πρέπει να στέλνουμε αιτήματα για καταστροφή παγκόσμιας κληρονομιάς, και αλλοίωση του χριστιανικού χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας από την τουρκική κυβέρνηση.

Οι Τούρκοι τηρώντας προκλητική στάση, μας κουνούν το δάκτυλο στην χώρα μας για Τζαμιά της Οθωμανικής περιόδου, τα οποία αναπαλαιώνουμε με χρήματα της ΕΕ, ενώ οι ίδιοι έχουν κάνει Τζαμιά Τρεις ναούς με το όνομα Αγία Σοφία, και παρουσιάζουν τα αρχαιοελληνικά ευρήματα στην Μικρά Ασία ως επιτεύγματα των " παλαιών ανθρώπων της Ανατολής", ή ως ρωμαϊκά.

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου