Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Η Τουρκία και η Ιταλία εξοπλίζουν τον Αλβανικό στρατό



Η Τουρκία στέλνει τεράστια φορτία όπλων στην Αλβανία. Γιατί άραγε , μήπως μαντεύετε ;


Όπως αναφέρει σε άρθρο του ο Γεράσιμος Χουντάλας   PRONEWS , μεγάλες ποσότητες στρατιωτικού υλικού παρέλαβαν οι Αλβανικές ένοπλες δυνάμεις από την Τουρκία το τελευταίο εξάμηνο . σε μια οφθαλμοφανή προσπάθεια της Άγκυρας να δημιουργήσει σε περίπτωση "θερμής" ελληνοτουρκικής κρίσης, ένα "δεύτερο μέτωπο" για την Ελλάδα στα βορειοδυτικά σύνορά της. Οι ειδικές δυνάμεις του αλβανικού στρατού, καθώς και ειδικές μονάδες εσωτερικής ασφάλειας, έχουν ήδη αντικαταστήσει τα ρωσικά μοντέλα όπλων με τουρκικής κατασκευής αυτόματα όπλα.
 Το Ναυτικό της χώρας ανανεώθηκε στο σύνολό του από την Τουρκία, η οποία έχει δημιουργήσει και υποβρυχιακή βάση στο Δυρράχιο. Μια τουρκική εταιρεία βρίσκεται στη σημαντικότερη ναυτική βάση και πάνω από 10 χρόνια προσφέρει εκπαίδευση στους Αλβανούς αξιωματικούς και δοκίμους στις πιο σύγχρονες ναυτικές τακτικές  Εν τω μεταξύ η δύναμη των Φρουρών της Δημοκρατίας έχει εκπαιδευτεί και προμηθευτεί τουρκικά όπλα από το 1998, ενώ οι καλύτεροι Τούρκοι εκπαιδευτές έχουν εκπαιδεύσει το Ειδικό Τάγμα της Φρουράς της Δημοκρατίας.
Βάσει συμφωνίας που εγκρίθηκε το 2013 από την αλβανική Βουλή, ανακατασκευάστηκε το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Κουτσοβάς , ενός από τα τρία στρατιωτικά αεροδρόμια που διαθέτει η Αλβανία στην κεντρική-νότια περιοχή της χώρας Το κρίσιμο στοιχείο είναι πως απόλυτα έγκυρες πληροφορίες των ελληνικών υπηρεσιών αναφέρουν ότι σε πρωτόκολλο που δεν κοινοποιήθηκε στην αλβανική Βουλή, προβλέπεται η χρήση του αεροδρομίου και από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις!
Πρακτικά και από την στιγμή που η τουρκική παρουσία θα είναι μόνιμη στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο, ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με μια τουρκική αεροπορική βάση από την οποία στην καλύτερη για εμάς περίπτωση θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί π.χ. ως σημείο εξόρμησης ελικοπτέρων ομάδων ειδικών δυνάμεων για διενέργεια επιδρομών στα μετόπισθεν της κύριας ελληνικής αμυντικής γραμμής.!
Επίσης, οι  αλβανικές ειδικές δυνάμεις έχουν εκπαιδευθεί από τον τουρκικό στρατό καθώς και η ταξιαρχία των μεταφορικών ελικοπτέρων  της Φάρκε.  Εδώ και είκοσι χρόνια, ήδη , Αλβανοί δόκιμοι αποφοιτούν από την τουρκική Ακαδημία Άμυνας και κάθε χρόνο ένα μέρος των αποφοίτων προστίθεται στον αλβανικό στρατό.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στα Τίρανα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το 2015, υπογράφηκε επίσης, μια αμυντική συμφωνία που αύξησε σημαντικά τις ενισχύσεις προς τις αλβανικές ΕΔ.
Η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε σχέδιο εξοπλισμού των αλβανικών ενόπλων δυνάμεων.
Εγκρίθηκε σχέδιο νόμου της κυβέρνησης στο ιταλικό κοινοβούλιο για τον εξοπλισμό του αλβανικού στρατού.  Όπως αναφέρεται στο PRONEWS , ακριβώς 76 χρόνια μετά την ιταλοαλβανική ήττα του 1940-'41 και την απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου από τον Ελληνικό Στρατό, η Ιταλία έκρινε πως είναι ώρα να ακολουθήσει το παράδειγμα της Τουρκίας και να συμμετάσχει στον (υπέρ) εξοπλισμό των αλβανικών ενόπλων δυνάμεων, δωρίζοντας στον Αλβανικό Στρατό μια ολόκληρη τεθωρακισμένη Ταξιαρχία . Συγκεκριμένα, θα παραδοθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017 περίπου 5.000 αυτόματα όπλα AR70/90 με τον εξοπλισμό τους και 160 οχήματα Iveco , από τα οποία τα 120 είναι Iveco Lince με θωράκιση 12.7 mm και τα άλλα 40 βαρέως φορτίου  Iveco Arrow 8 × 8 με θωράκιση 30mm . Η προσφορά της Ιταλίας οφείλεται- όπως αναφέρει  στο δημοσίευμα του « Albanian Army Forces » - στο ότι η Αλβανία θεωρείται στρατηγικός τόπος και επιδιώκεται η συνεργασία , επιπλέον το δίκτυο αγωγών TAP από το Αζερμπαϊτζάν θα διέρχεται από την Αλβανία για να προμηθεύσει την Ιταλία και κατόπιν όλη την Ευρώπη στο πλαίσιο της αντικατάστασης του ρωσικού φυσικού αερίου .
 Το ερώτημα είναι αν το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει αντιδράσει προς την πλευρά της Ρώμης. Το ότι η Αλβανία είναι στο ΝΑΤΟ δεν σημαίνει τίποτα. Η δημιουργία ισχυρών ενόπλων δυνάμεων ενός εν δυνάμει εχθρικού κράτους σε απόσταση αναπνοής από τα ενεργειακά πεδία της βορειοδυτικής  Ελλάδας, πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα και σχέδιο.  Τα Τίρανα έχουν επιλέξει να είναι εχθροί της Ελλάδος και του Ελληνισμού και πρέπει να αντιμετωπιστούν κατάλληλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου