Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Συνάντηση Δ.Σ ΕΑΑΣ με τον κ. ΥΠ.ΕΘ.Α


Στις 27 Ιουνίου 2017, πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία της ΕΑΑΣ, εθιμοτυπική συνάντηση στο ΥΠΕΘΑ στα πλαίσια παρουσίασης του νέου ΔΣ/ΕΑΑΣ, με τον υπουργό κ. Πάνο Καμμένο και τους αρμόδιους επιτελείς του, Διευθυντή Γρ. ΥΕΘΑ Αντπχο (Ι) ε.α. Θεολόγο Συμεωνίδη, Στρατιωτικό Σύμβουλο ΥΕΘΑ Αντγο (ΝΟΜ) ε.α. Άγγελο Παπαλεξόπουλο, Ταξχο (Ο) Π.Α. Δημήτριο Δρόσο Υποδιευθυντή ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ και Τχη (ΝΟΜ) Ηλιάννα Τερλίλη Διευθύντρια Γρ. Νομοθετικής Πρωτοβουλίας του ΥΠΕΘΑ, στους οποίους ετέθησαν διάφορα θέματα που απασχολούν τα μέλη της ΕΑΑΣ, όπως παρακάτω:

1. Δικαστικές Αποφάσεις-Συνταξιοδοτικό-Ασφαλιστικό
Επί των ανωτέρων θεμάτωνο κ. Υπουργός εξέφρασε την πάγια θέση του για πλήρη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων, επαναλαμβάνοντας την ετοιμότητα υλοποίησής των για τα ε.ε στελέχη και ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια στο αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών για υλοποίηση αυτών και στους αποστράτους.

Σε ότι δε αφορά τον επαναϋπολογισμό των συντάξεων, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί κοινή συνάντηση του Συντονιστικού Συμβουλίου Ενώσεων, παρουσία του ιδίου και της κ. Υπουργού Εργασίας.

2. Διάφορα θέματα αρμοδιότητας και λειτουργίας της Ενώσεως όπως ενδεικτικά αναφέρονται παρακάτω:

α. Μη καταβολή εισφοράς Αποστράτων στις Στρατιωτικές Λέσχες με το θέμα να βρίσκεται στο τελικό στάδιο επίλυσής του στο ΓΕΕΘΑ.

β. Για τη βελτίωση του συστήματος επιλογής και παραθερισμού των Αποστράτων Αξκών στα ΚΑΑΥ συμφωνήθηκε η Ένωση να υποβάλλει σχετική πρόταση.

γ. Συζητήθηκαν και δρομολογήθηκαν οι απαιτούμενες ενέργειες, για επίλυση των διαχρονικών προβλημάτων των ΑΟΟΑ και ΟΣΜΑΕΣ.

δ. Ο κ.Υπουργός υποσχέθηκε την αμέριστη συνδρομή του προς την Ένωση, για την εξεύρεση της προφορότερης λύσης, ώστε να μην στερηθούν τα μέλη της Ένωσης των υπηρεσιών της Λέσχης Παπάγου.

ε. Δήλωσε την στήριξή του στην εξεύρεση και παραχώρηση καταλλήλου χώρου εκτάσεως τουλάχιστον τεσσάρων(4) στρεμμάτων, για δημιουργία χώρου πολλαπλών χρήσεων, επωφελεία της ΕΑΑΣ.

στ. Συζητήθηκε η ανάγκη δημιουργίας οίκων ευγηρίας και ενημερωθήκαμε ότι είναι στις προθέσεις του κου Υπουργού η ανέγερση δύο συγκροτημάτων (ένα στην Αθήνα και ένα στην Θεσσαλονίκη ) που βρίσκονται ήδη στο στάδιο του σχεδιασμού και σύντομα θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.

ζ. Αποφασίσθηκε η κατά τακτά χρονικά διαστήματα συνάντηση της ΕΑΑΣ με τον κ. Υπουργό για επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν.


Η ΕΑΑΣ ευχαριστεί τον κ. Υπουργό για τις εκπεφρασμένες θέσεις του και ευελπιστεί στην επίλυση ή δρομολόγηση των διαφόρων θεμάτων που ετέθησαν.




Για το ΔΣ ΕΑΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


Βασίλειος Ροζής
Αντγος ε.α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου