Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Το μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων χωροφυλάκων-στρατιωτών το 1946 στο Λιτόχωρο Πιερίας. (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)


Την 2 Απριλίου 2017 ημέρα Κυριακή τελέστηκε το μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων χωροφυλάκων-στρατιωτών το 1946 στο Λιτόχωρο Πιερίας. 
Παρουσία πλήθους κόσμου καθώς και συγγενών των πεσόντων, σε κλίμα συγκίνησης για μια ακόμη χρονιά αποδόθηκε φόρος τιμής στους ήρωες.

Βρίσκονταν όλοι εκεί: Ενώσεις Αποστράτων Αξ/κών, Στρατού & Αστυνομίας, από κάθε άκρη της Ελλάδος. 

Το Παράρτημά μας όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος  με την συνεργασία του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Ν. Τρικάλων, βρέθηκε κοντά στις παραπάνω εκδηλώσεις τιμής, με  2 λεωφορεία, (μέλη  καθώς και συγγενείς  των πεσόντων στην ομώνυμη μάχη).

Ο μόνος απών, ο μοναδικός επιζών της Μάχης του Λιτοχώρου Νικόλαος Παπακωνσταντίνου ο οποίος λόγω της μεγάλης ηλικίας  δεν τα κατάφερε να βρεθεί στο μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων χωροφυλάκων-στρατιωτών το 1946, αλλά όμως  έστειλε το δικό του μήνυμα στους παρευρισκόμενους. Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Μετά το πέρας, ακολούθησε γεύμα στο Κ.Ε.Δ.Α της Πολεμικής Αεροπορίας στη Σκοτίνα &  επίσκεψη στην Ι.Μ Οσίου Εφραίμ στην Κονταριώτισσα. 

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το ομώνυμο εκκλησάκι  της Παναγίας που βρίσκεται έξω από  το χωριό Κονταριώτισσα όπου ο Όσιος Πορφύριος στο τελευταίο βιβλίο που κυκλοφόρησε από την Ενωμένη Ρωμιοσύνη, έγραψε ότι  εκεί βρίσκεται ο τάφος του Μ. Αλεξάνδρου. 

Εκ του Δ.Σ


Στέφος Ευάγγελος 
Πρόεδρος Παραρτήματος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ























ΒΙΝΤΕΟ 


(ευχαριστούμε το blog pierikialithia.blogspot.com για τις φωτογραφίες ).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου