Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Ο Ελληνισμός σε διωγμό: Γκρεμίζουν σπίτια Ελλήνων στην Βόρειο Ηπειρο για να «αναπτυχθεί» η Αλβανία.






















Επιμέλεια : Βασιλείου Ζιώζια . Προέδρου Πανελληνίου Συνδέσμου Βορειοηπειρωτικού Αγώνα ( ΠΑ.ΣΥ.Β.Α.)

Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου 19 ελληνικές οικογένειες έλαβαν ειδοποιητήρια για κατεδάφιση των σπιτιών τους. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε με την έκδοση ανακοίνωσης, αλλά όταν πρόκειται για την θρασύδειλη αλβανική κυβέρνηση, μια ανακοίνωση ίσως είναι πολύ λίγη για να προλάβει καταστάσεις. Η ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει :
"Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία όσα διαδραματίζονται στη Χειμάρρα, όπου 19 οικογένειες που ανήκουν στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα παρέλαβαν ειδοποιητήριο, με το οποίο τους δίνεται προθεσμία 5 ημερών για την εκκένωση των οικιών τους που προορίζονται προς κατεδάφιση. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι ο Δήμαρχος, κ. Γκόρος, εκτελώντας μια κυβερνητική πολιτική, έβαλε την υπογραφή του σε ειδοποιητήρια για κατεδαφίσεις, τα οποία μάλιστα επιδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους την ημέρα της Εθνικής Επετείου.  Οι αλβανικές Αρχές πρέπει να προβούν άμεσα αφενός στην ακύρωση της κατεδάφισης και αφετέρου σε ουσιαστικές διαβουλεύσεις με τους ιδιοκτήτες για τα σχέδια ανάπλασης της Χειμάρρας. Η προστασία των περιουσιακών δικαιωμάτων και δη των μειονοτικών δικαιωμάτων αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα των 5 προϋποθέσεων που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την  Ευρωπαϊκή Ένωση. Ως εκ τούτου, εφόσον η Αλβανία ειλικρινά επιθυμεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αποδείξει στην πράξη ότι λειτουργεί ως κράτος Δικαίου προστατεύοντας από αυθαιρεσίες και παρανομίες τα δικαιώματα όλων των κατοίκων της ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής και προελεύσεως.  Η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Αλβανία παρακολουθεί συνεχώς την κατάσταση, παραμένει πάντοτε στο πλευρό των Ομογενών μας, και έχει ενημερώσει για το θέμα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο τις αρμόδιες αλβανικές Αρχές, τους αρμόδιους διεθνείς Οργανισμούς και τους εκπροσώπους της Διεθνούς Κοινότητας"

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η Ομόνοια:
Μεταξύ των άλλων αναφέρει :
«…..Ότι τα σπίτια τους θα κατεδαφιστούν για την υλοποίηση του σχεδίου ανάπτυξης του κέντρου της Χιμάρας. Πρόκειται για κατοικίες οικογενειών που κληρονόμησαν από τους πρόγονους τους ή νέες κατοικίες, που κτίστηκαν τα τελευταία χρόνια με κόπους ολόκληρης ζωής σε δικό τους οικόπεδο….Δεν χρειάζεται να έχει κανείς ιδιαίτερες γνώσεις για να καταλάβει τον παραλογισμό και την σκοπιμότητα αυτού του σχεδίου. Είναι ένα σχέδιο που δεν έγινε για να ωφελήσει τον ντόπιο πληθυσμό, αλλά για την υφαρπαγή τις περιουσίας τους και την μεταβίβαση σε τρίτους….. Πρόκειται για ωμό βανδαλισμό έξω από κάθε λογική, που στόχο έχει να εκτοπίσει τους αυτόχθονες Χιμαριώτες εις όφελος ύποπτων κατασκευαστικών εταιριών….. Καλούμε τον Πρωθυπουργό της χώρας να παρέμβει ώστε να δοθεί ένα τέλος στην ασφυκτική και παρατεταμένη πίεση προς την κοινότητα της Χιμάρας. ….Απευθύνουμε έκκληση στη διεθνή κοινότητα να ασκήσει τη μέγιστη επιρροή, καθώς παραβιάζονται βάναυσα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα από σκοτεινούς οικονομικούς και εθνικιστικούς κύκλους».

Ο δε Φαήλος Κρανιδιώτης ζητά «...Αφαίρεση τώρα της ελληνικής ιθαγένειας από τον τουρκαλβανό δήμαρχο της Χειμάρρας, Γιέργκι Γκόρο, αυτόν που γκρέμισε την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου, έστειλε σε 19 ελληνικές οικογένειες ειδοποιητήρια κατεδάφισης….και έχει στόχο τον αφελληνισμό της Πατρίδας του ήρωα Σπυρομήλιου, του άπαρτου κάστρου του Ελληνικού εθνικού φρονήματος στην Β. Ήπειρο….να κηρυχθεί ανεπιθύμητο πρόσωπο στην Ελλάδα και να μπλοκάρουμε κάθε ευρωπαϊκό κονδύλιο και διαδικασία για την Αλβανία, ως πρώτο βήμα, τάσσοντας ολιγοήμερη προθεσμία στην κυβερνητική συμμορία της γείτονος για πλήρη ματαίωση των ιταμών σχεδίων της και σεβασμό του Χειμαριώττικου Ελληνισμού….»

Η ΝΔ ζητά σύγκλιση του Εθνικου Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής για την Χιμάρα και για το θέμα αυτό έκαναν την ακόλουθη δήλωση: 

«Η απόφαση της αλβανικής Κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατεδάφιση οικιών Ελλήνων Ομογενών στη Χειμάρρα αποτελεί το τελευταίο επεισόδιο μιας άκρως προκλητικής συμπεριφοράς που εκ των πραγμάτων θέτει πια τις ελληνοαλβανικές σχέσεις σε νέα βάση. Είναι προφανές ότι τόσο οι διμερείς μας σχέσεις όσο και η ενταξιακή πορεία της Αλβανίας προς την Ε.Ε. πρέπει να επαναεκτιμηθούν υπο το φώς του (μη) σεβασμού των κανόνων του Κράτους Δικαίου και της διεθνώς κατοχυρωμένης προστασίας των μειονοτήτων, εκ μέρους της γείτονος χώρας. 

Καλούμε τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά να προβεί σε όλες τις αναγκαίες διπλωματικές ενέργειες προκειμένου να αποφευχθεί έστω και την ύστατη ώρα η υλοποίηση αυτής της απαράδεκτης απόφασης.  Υπενθυμίζουμε για ακόμη μια φορά στον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών ότι η εξωτερική πολιτική γίνεται αποτελεσματική μόνο στο βαθμό που προϋπάρχει συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων γύρω από κρίσιμα εθνικά θέματα. Τον καλούμε γι’ αυτό να εγκαταλείψει τη λογική του “onemanshow” και να συγκαλέσει άμεσα το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής και την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής προκειμένου να συνεκτιμηθούν οι νέες αλβανικές προκλήσεις και να συζητηθούν διεξοδικά όλες οι τελευταίες ανησυχητικές εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα»

Ο δε ιστορικός και συγγραφέας Σ.Καργάκος για την ανιστόρητη πρόκληση του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα , σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό αναφέρει , για τις ανιστόρητες αιτιάσεις του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, πως η Ακρόπολη δεν βομβαρδίστηκε λόγω του Αλβανού Αρχιεπισκόπου, Γεωργίου Δούσμανη, και πως στην πρωτεύουσα της Ελλάδας κάποτε μιλούσαν κυρίως αλβανικά. Ο ιστορικός απάντησε αρχικά για την περίπτωση του Γεωργίου Δούσμανη, πως δεν ήταν αρχιεπίσκοπος αλλά πρόκριτος των Αθηνών που συνεννοήθηκε με τους Βενετούς ώστε να γίνει η παράδοση των Αθηνών. Κάτι που τελικά δεν κατέστη δυνατό καθώς στις 16 Σεπτεμβρίου 1687, η Ακρόπολη δεν σώθηκε αλλά βομβαρδίστηκε. Μετά από αυτά τα γεγονότα και τον βομβαρδισμό του Παρθενώνα ο Γεώργιος Δούσμανης έφυγε μαζί με τους Βενετούς στην Πελοπόννησο και σε μία εκστρατεία το 1701 σκοτώθηκε. Ενώ για την πλειοψηφία αλβανόφωνων που κατοικούσαν στην πρωτεύουσα Αθήνα σημείωσε χαρακτηριστικά πως «είναι τουλάχιστον κωμικό να μιλάμε για αλβανόφωνους στην Αθήνα το 1920. Εν αντιθέσει με τα πολλά ελληνόφωνα σχολεία που υπήρχαν στην αλβανική επικράτεια, τα αλβανόφωνα στον ελλαδικό χώρο δεν υπήρχαν καθώς οι αλβανόφωνοι κάτοικοι της χώρας δεν ήταν αλβανόφρονες»

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ, έκανε τις ακόλουθες Δηλώσεις : 

«Με περισσότερη θλίψη και λιγότερη οργή, είδα στον Τύπο τις αλυτρωτικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Αλβανίας κ. Έντι Ράμα. Ο κ. Ράμα είναι φανερό, ότι προσπαθεί να μιμηθή τον νεοσουλτάνο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ονειρεύεται την Οθωμανική «Τουρκία της καρδιάς του». Γιατί κι’ αυτός αναπολεί την παλιά .....«αλβανική Αθήνα», υποστηρίζοντας, ότι «ένας Αλβανός έσωσε την Ακρόπολη» κι’ ότι οι κάτοικοι της Αττικής, ήσαν αλβανόφωνοι, διεκδικώντας ουσιαστικά ως Αλβανούς, όσους μιλάνε την αρβανίτικη διάλεκτο ! Βέβαια, το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, με σχετική ανακοίνωσή του, απάντησε στις εμπρηστικές αυτές δηλώσεις του κ. Ράμα. Όμως, πίσω από το ανιστόρητο παραλήρημα του αλβανού Πρωθυπουργού, κρύβεται το σχέδιο των Αλβανών για την εξόντωση των Βορειοηπειρωτών, ιδιαίτερα δε των κατοίκων της Ελληνόψυχης Χειμάρρας, που από το 1946, όταν οι Χειμαρραίοι αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν το ψευτοδημοψήφισμα του κομμουνιστή δικτάτορα Ενβέρ Χότζα, έγιναν «κάρφος» στο μάτι του αδίστακτου εκείνου Ελληνομάχου και Χριστιανομάχου. Και το αβυσσαλέο μίσος των Αλβανών εναντίον της Χειμάρρας συνεχίζει να παραμένη άσβεστο μέχρι σήμερα, αφού η ηρωϊκή πόλη και η περιοχή της αρνείται να υποκύψη και να δεχθή τον αφελληνισμό της. Όταν, προ μηνών, επρόκειτο να γίνουν, μέσα, δημοτικές εκλογές, φάνηκαν καθαρά τα σχέδια των Αλβανών να μην εκλεγή Έλληνας δήμαρχος στην Χειμάρρα, αφού συνένωσαν χωριά με αλβανικό πληθυσμό, με την αδούλωτη Χειμάρρα. Έτσι εκλέχθηκε ένας Έλληνας μεν την καταγωγή, αλλά, ατυχώς, αλβανόψυχος, ο Γιώργος Γκόρος. Τότε είχα διαμαρτυρηθή εντόνως. Και ζητούσα από την Ελληνική Κυβέρνηση να προστατεύση τους Έλληνες Χειμαρριώτες από τις σατανικές αλβανικές μεθοδεύσεις. Δυστυχώς, ουδείς κινήθηκε. Τώρα, βέβαια, που το μαχαίρι έφθασε στο κόκκαλο, το Ελληνικό ΥΠΕΞ προσπαθεί να μαζέψη τα ασυμμάζευτα, εκδίδοντας, ευτυχώς, μια σοβαρή ανακοίνωση, ως απάντηση στα φληναφήματα του κ. Ράμα, όπως παραπάνω αναφέρθηκε. Αυτή τη στιγμή, πάντως, οι Βορειοηπειρώτες της Χειμάρρας παραμένουν στους δρόμους, εμποδίζοντας τους Αλβανούς να κατεδαφίσουν τα σπίτια τους, δέκα εννέα (19) τον αριθμό, τον χώρο των οποίων οι Αλβανοί θέλουν για την μεταμόρφωση της πόλεως, σύμφωνα, δήθεν, με τα ευρωπαϊκά πρότυπα (τρομάρα τους) ! Το λέω ξανά και το φωνάζω : Η Χειμάρρα και, γενικώτερα, η Βόρειος Ήπειρος, κινδυνεύει τα έσχατα. Ο πολιτικός κόσμος ας αφήση τις κοκκορομαχίες, για το ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο κι’ ας δη τι μπορεί και τι, εν προκειμένω, πρέπει να πράξη. Γιατί υπάρχει και το ζήτημα των «Τσάμηδων», που το βρίσκουμε συνεχώς μπροστά μας.
 «Φύλακες, γρηγορείτε» ! ». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου