Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

ΓΡΑΜΜΟΣ-ΒΙΤΣΙ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 1949



H MAXH
Οι μάχες στον Γράμμο και στο Βίτσι τον Αύγουστο του 1949 ήταν η τελευταία πράξη στο δράμα του εμφυλίου πολέμου που σπάραζε την Ελλάδα από τις αρχές του 1946 και που ο 


σπόρος του είχε φυτευτεί από τον Δεκέμβριο του 1944 ή και ακόμη παλαιότερα, από τα χρόνια της γερμανικής κατοχής, με τις ένοπλες συγκρούσεις αντιστασιακών οργανώσεων διαφορετικού πολιτικού προσανατολισμού.


Το Ιερό μνημόσυνο έγινε την Κυριακή 30/8/2015, ταυτόχρονα στον Γράμμο ( Βούρμπιανη Κονίτσης) αλλά και στο Βίτσι προς τιμή της θυσίας των ηρωικών πεσόντων αξιωματικών, υπαξιωματικών και οπλιτών του Στρατού μας και της Χωροφυλακής που συνέτριψαν την 29η Αυγούστου του 1949 στο Γράμμο (Επιχείρηση Πυρσός Γ) την κομμουνιστική ανταρσία του 1946-1949.


Παρόν δήλωσε και το Παράρτημά μας,  όπου μαζί με τον σύνδεσμο αποστράτων αστυνόμικών Ν. Τρικάλων , αψηφώντας την κούραση και την μεγάλη απόσταση της διαδρομής  με  τον Πρόεδρό μας Στέφο Ευάγγελο & σύσσωμο το Τ.Σ, καθώς και μεγάλο αριθμό μελών μας, με πρώτον τον ήρωα & μοναδικό επιζήσαντα της μάχης του Λιτοχώρου, Παπακων/νου Νικόλαο (ετών 92) απέδωσε και φέτος φόρο τιμής στους ηρωικά πεσόντες μαχητές μας.

Μέλη του Παραρτήματος με τους Μακεδονομάχους


Ο Πρόεδρος μας με τον ήρωα Παπακων/νου (μέλος μας & Στγο Συναδινό Ελευθέριο (Ευρωβουλευτή)

Παπακων/νου Νικόλαος & Πρόεδρος Αποστράτων Αξ/κων Αεροπορίας  Ιατρίδης



Ο Πρόεδρός μας με συναδέλφους & Κουμπάρους του. Σκορδάς Χρήστος, Καντήρη Άννα, Κουκόλης Νικόλαος





Ο Πρόεδρος ης ΕΑΑΣ/Παράρτημα Καρδίτσας Καραίσκος Παναγιώτης, στην επιστροφή



 Γράμμα απευθυνόμενο στους ήρωες του ΒΙΤΣΙ & του ΓΡΑΜΜΟΥ από έναν ήρωα 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου