Tα γραφεία του Παραρτήματος είναι ανοικτά καθημερινά από 09:00 έως 12:00 , εκτός Σαββάτου - Κυριακής.

Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2014

Η μεγάλη «μάχη» των στρατηγών χωρίς (;) στην ατζέντα τους οι «5535»ΟΙ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ» ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΑΑΣ

Στις 23 Φεβρουάριου οι απόστρατοι πάνε στις κάλπες. Στις δικές τους κάλπες, που θα δώσουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού.

Πέντε υποστράτηγοι «κονταροχτυπιούνται» για τη θέση του προέδρου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού. Πρόκειται για... τον υποστράτηγο εα (ΜΧ), ΣΣΕ 56, Δημήτριο Αρβανίτη, τον υποστράτηγο εα (ΠΒ) ΣΣΕ 73 Ευάγγελο Δανιά, τον υποστράτηγο εα (ΤΧ) ΣΣΕ 76, Σπυρίδωνα Κατσαρό, τον υποστράτηγο εα (Ο) Χαράλαμπο Σωτηρόπουλο και τον υποστράτηγο εα (ΠΖ) ΣΣΕ 55 Χρίστο Φαραντάτο.

Το ΜΤΣ στο επίκεντρο

Όπως συμβαίνει στην κεντρική πολιτική σκηνή, έτσι και στις εκλογές της ΕΑΑΣ το κυρίαρχο θέμα στις «προγραμματικές» δηλώσεις είναι η «οικονομία» που για τους αποστράτους μεταφράζεται με τρία γράμματα σε ΜΤΣ, αλλά και η γενικότερη απαξίωση των στρατιωτικών απασχολεί τους υποψηφίους.

Ο υποστράτηγος εα Δημήτριος Αρβανίτης κατεβαίνει, όπως λέει, με σύνθημα το ΑΡΜΑ «Αγώνας Ριζικής Μεταρρύθμισης και Αλλαγής», που είναι ο οδηγός του ενάντια στην απαξίωση, την ταπείνωση και την παράλυση θεσμών, αξιών και αρχών.

Ο υποστράτηγος εα Ευάγγελος Δανιάς σημειώνει πως στις προτεραιότητές του είναι η επαναφορά της ανταποδοτικότητας στο μέρισμα, η βιωσιμότητά του και η παροχή ενός αξιοπρεπούς μερίσματος. Προς τούτο, προτείνει να αναζητηθούν έσοδα από κάθε πηγή χωρίς να αποκλείεται και η επιλογή της διαγραφής του χρέους του ΜΤΣ «όπως έγινε με ΠΑΕ και το Μέγαρο Μουσικής», όπως λέει χαρακτηριστικά.

Δεσμεύσεις

Ο υποστράτηγος εα Σπυρίδων Κατσαρός δεσμεύεται για συνεχή πίεση στο ΥΠΕΘΑ για να αυξηθούν τα έσοδα του ΜΤΣ και για νέα ρύθμιση των χρεών του ΜΤΣ με συμψηφισμό οφειλών του Δημοσίου προς το ΜΤΣ που θα περιλαμβάνουν τις απώλειες από το PSI.

Ο υποστράτηγος εα Χαράλαμπος Σωτηρόπουλος, όπως είναι γνωστό, θήτευσε ως πρόεδρος του ΜΤΣ από τον Ιούνιο του 2010 μέχρι πρόσφατα, τον Ιούλιο του 2013. Ο ίδιος, απευθυνόμενος στους συναδέλφους του, αναφέρεται μάλιστα και στην περικοπή του μερίσματος επί των ημερών του, την οποία χαρακτηρίζει επιβεβλημένη λόγω της υπερχρέωσης του ΜΤΣ που παρέλαβε τον Ιούνιο του 2010.

Ο ίδιος σημειώνει πως από τα 432 εκατ. ευρώ, το χρέος έπεσε στα 32 εκατ. ευρώ και ζητά οι απόστρατοι να γίνουν πιο αγωνιστικοί, σημειώνοντας πως «δεν είναι δυνατόν καθαρίστρια στη Βουλή των Ελλήνων να έχει αποδοχές μεγαλύτερες της σύνταξης του αποστράτου στρατηγού μετά από 40 χρόνια εργασιακής προσφοράς».

Κάλεσμα σε αφύπνιση

Τέλος, ο υποστράτηγος ε.α. Χρίστος Φαραντάτος καλεί σε αφύπνιση τους συναδέλφους του, υποστηρίζοντας πως το διακύβευμα «πέραν των ζωτικών θεμάτων των άδικων περικοπών και μειώσεων, του ΜΤΣ και του ΝΙΜΤΣ, που θα πρέπει να στηριχθούν και με κανέναν τρόπο να μην περάσουν σε “ξένα" χέρια είναι η ενεργός συμμετοχή», γιατί μόνο έτσι οι απόστρατοι θα υποστηρίξουν τα ζητήματά τους και θα συμπαρασταθούν στους συμπολίτες τους.

Όλοι οι υποψήφιοι, πάντως, τονίζουν τη σημασία που θα έχει για την επιτυχή έκβαση των διεκδικήσεων της ΕΑΑΣ στο μέλλον η ενεργός συμμετοχή και μετά τις εκλογές όλων των μελών της.


Πηγή:http://staratalogia.blogspot.gr/

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος20/2/14, 4:47 μ.μ.

    Κάθε χώρα έχει θεσπίσει μία σειρά από νόμους που στόχο έχουν να εξασφαλίσουν την προσφορά της κοινωνίας σε ανθρώπους που για δεκαετίες την υπηρέτησαν. Επομένως είναι δικαίωμά μου να μου αποδίδεται αυτό μέσω της ΕΑΑΣ γιατί αυτή με την σειρά της έχει την ευθύνη γιαυτό, η οποία απορρέει απο το νόμο.Πληρώνω τις θεσπισμένες κρατήσεις και έχω το δικαίωμα των όποιων παροχών..Τώρα δεν βλέπω καμία υποχρέωση για συμμετοχή σε "εκλογική διαδικασία" αφού: 1ον οι παροχές μου δεν αλλάζουν.. 2ον κανείς δεν έχει πάρει θέση σε θεσμικά προβλήματα που αντιμετωπίζω.. 3ον το σύστημα εκλογής ΔΣ στην ένωση καθώς και η τοποθέτηση ΔΣ στα παραρτήματα δεν με εκφράζει ως άνθρωπο..4ον θεωρώ οτι το εκλέγειν όσο και το εκλέγεσθαι είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε μέλους, του κάθε νόμιμου πολίτη, επομένως η αφαίρεση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι καταπατά τα νόμιμα δικαιώματά μου..Αρα η μη συμμετοχή μου δίνει ΔΥΜΑΜΗ μόνο σε μένα.. ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή